2012. november 2., péntek

GYEREKSZOBÁK - amikből legszívesebben sosem nőnénk ki




A gyerekszoba sosem csak alvásra való. Ott tanulunk, ott hallgatunk zenét, oda visszük a barátainkat ha meglátogatnak minket, oda vonulunk vissza ha a szüleink nem engednek el minket a többiekkel csavarogni.
Használjuk mindenre az ágyat, a padlót, a falakat és ha van teraszunk, tavasztól őszig oda is kicuccolunk mindent.
A gyerekszoba egy csoda, sok sok titokkal és játékkal.
Amikor én voltam gyerek, emlékszem minden kis játékomnak, tárgyamnak, bútoromnak volt saját helye, amit csinosítgattam és óvtam a külső hatásoktól.
Édesapám Miskolcon a városi moziüzemeltetőnek dolgozott, és minden héten hozta haza a premierfilmek óriás plakátjait, amiket bőszen rakosgattam a falamra a húgommal együtt.
Szerettem nagyon gyereknek lenni, és meg vagyok győződve róla hogy ez annak is volt köszönhető hogy mindig volt egy kuckóm, ami csak az enyém volt, ahol én éltem, ahová én húzódtam vissza.



Az alábbi szobák olyan csodálatosak...alig várom hogy majd én is megtervezhessek és berendezhessek a gyermekeimnek valami hasonlót.




LAPOZZ TOVÁBB ...és nézd meg a többi csodás szobát. ;-)

2012. november 1., csütörtök

Amikor otthon ver ki a frász - HALLOWEEN a lakásodban

Otthoni dekoráció a hosszú hétvégére....még van idő elkészíteni. Mutatós és ijesztő mind. :)




Állatok és betűk - D mint Dog :)




A Fawn and Forest ruhácskái nagyon aranyosak. Többféle kollekciójukat is bemutatom majd. Most egy olyan jöjjön, amely pólóin hatalmas betűk vannak, a betűkön belül pedig az az állatfigura aminek a neve az adott betűvel kezdődik. Cuuuuki. :)


Karácsonyi ajándékcsomagolás a Villango * -hoz ;-)

Amennyiben tőlem rendelsz karácsonyi ajándékba Villango * nyakláncot, akkor a díszcsomagolást AJÁNDÉKBA kapod tőlem..... :)  ...hogy ezzel már ne legyen gondod a készülődésben. ;-)









Tiny Warbler Design - vérprofi kézzel varrás



A Tiny Warbler kis állatkái annyira precízen vannak elkészítve, hogy amikor megláttam őket csak ámultam bámultam.



Amúgyis az egyedi kézzel készített textil játékok szerelmese vagyok, süt még a legegyszerűbbről is az igényesség, a látatlanban is személyre szabás, a szívvel lélekkel készítés. Ilyenek a TW állatkái is, és még egy szó jutott eszembe amikor először találkoztam velük: vérprofik. :) Hát nem azok?



Lapozz tovább és nézegess még több állatkát. ;)

2012. október 31., szerda

Kötött horgolt csodák

A Misha & Puff kötött horgolt ruhácskái igazi kincsek lehetnek ebben a hűvös időben. A márka neve alatt kiderül, bármit lehet kötni, még rakott miniszoknyát is. :)



Ha már esik a hó: csodaszép meleg ruhácskák

A Deux Par Deux márka második számú téli kollekciója a havas napokra készült.
Még ne essen, én azt mondom, de jobb felkészülni mindenre. :) Meleg ruhával....forró csokival, begyújtott kandallóval.




Keszeg és afrikai harcsa vacsorára

A sült hal salátával az egyik kedvencem.
Nagyon szeretjük a halat, a mindennapjaink része a lazac és a tonhal. Azonban ha vacsorára sütök valamilyen halhúst, az vagy pisztráng, vagy keszeg vagy afrikai harcsa.



















Halpiacra nem járok, nincs is rá nagyon időm, és úgy érzem nincs rá szükségem, mert a METRO áruház előtt sokat járunk mikor a szüleimhez megyünk, és a METRO-nak nagyon friss hétvégente a hal kínálata. Nem csak friss, nagy is.
Ez a legutóbbi hétvégén nem így volt, nem találtam már pisztrángot és afrikai harcsa filét sem. Maradt a harcsa patkó, és a keszeg. A keszeget nem esszük túl gyakran, főként étteremben és a vízparton nyaranta kérem, mert ott ahogy elmerül a 30 liter olajban van lehetősége jól átsülni, a szálkáinak is, amelyek ezek után már nem annyira zavaróak.
A keszeg ugyanis dugig van szálkával, kb annyira mint a pisztráng. A húsa viszont nagyon finom. És én szívesen megharcolok azért ami finom.

Tehát ma délután bepácoltam a halakat.

A keszeg egy natúr halfűszeres olíva olajos pácot kapott, kakukkfűvel és sóval meghintve, a harcsa patkók pedig klasszikus hal fűszerezésű pácot kapott, szintén kakukkfüves takaró alatt.


Kattints tovább a receptért! ;-)

2012. október 30., kedd

CORVIN rajziskola - minden ami képzőművészet



A Corvin rajziskolában nem csak rajzolni lehet tanulni. Novembertől én azt fogok, hogy legyen egy előképzettségem a textiltervező kurzushoz, de akinek inkább szobrászkodni van kedve, az is megtalálja  a megfelelő kurzust a budai iskolában.

Itt nézzetek szét, minden hónap első hetében van beiratkozás: Corvin Rajzsuli




DeuxParDeux - őszi téli kollekciója egyszerűen GYÖNYÖRŰ




A Deux Par Deux őszi téli kollekciója csodaszép. A kanadai márka megtestesíti mindazt amit a gyerekruha
tervezésben imádok. Hogy a fantázia határtalan benne. És korlátlan. Mindent lehet mindennel kombinálni, színeket, mintákat.
Később megmutatom még a karácsonyi és a havas kollekciójukat is, komolyan készültek az idei télre. :)







Lapozz tovább a További bejegyzésekre kattintva, és nézz még több gyönyörű  kislányruhát a DEUXPARDEUX-tól. (forrásom)


2012. október 29., hétfő

A csúnya pulcsik világnapja - attttyaég :) hogy mik vannak?!



És igen, majdnem a születésnapomon. :) Még jó hogy nem akkor. Csúnya pulcsim Mark Darcy-hoz képest nekem 10 évesen volt utoljára.
Na de most már világnapja is van, és minél csúnyább van Rajtad, annál jobb.
A lényeg, hogy aznap a legeslegcsúnyább pulcsidban kell dolgoznod, vagy iskolába menned, és ezzel mosolyt csalnod a körülötted élők arcára. :)



Este pedig program a Kolor-ban, a Gozsdu udvarban, ahol ott a helyed a többi csúnya pulcsissal. A megmozdulásnak jótékony oldala is van, vidd el a már nem használt meleg pulcsijaidat és add oda olyannak aki fázik ezen a télen.

FACEBOOK-on nyomon követheted az eseményeket, és tölts fel Magadról és a pulcsidról fotót az üzenőfalukra.

A nap lényege hogy minél többet nevess és nevettess. :)


Sajtos rúd - egyszerű, gyors, finom!


Azt szeretem az őszi szabadságomban, hogy mindenre szánok időt ilyenkor. Még a sajtos rúd sütésre is. :)
Így meg is tettem. A recept saját kreáció, és egész jó a végeredmény. 
Szóval:

Hozzávalók


  • 30 deka fehér liszt
  • 30 deka teljes kiőrlésű liszt
  • 50 deka vaj (igazi vaj, nem margarin..... ha igazán finomat akarunk enni)
  • egy csipet sütőpor
  • 1 tejföl
  • 4-5 csapott kávés kanál tengeri só
  • 10 deka reszelt sajt a masszába
  • 10 deka reszelt sajt szórni     (sajtoknak válasszunk nyugodtan különlegeset, én goudával szórtam a tetejét, belülre trappista került)



Munkamenet



  1. Mindent keverjünk össze úgy ahogy van, majd gyúrjuk masszává. Zsíros lesz eléggé, ne ijedjünk meg tőle. :)
  2. Tegyük be a hűtőbe 1 órára kb. 
  3. Miután megpihent kicsit és meg is dermedt, kivesszük, a kisujjtól kicsit vékonyabbra nyújtjuk. 
  4. A reszelt sajttal megszórjuk, majd derelyevágóval 2 cm-es csíkokra vágjuk.

5. Ezután még keresztbe is elvágjuk hogy kb 7 cm-es szeleteket kapjunk.
6. Be az előmelegített 200 fokos sütőbe, alá sütőpapírt rakjunk. Nagyon kell figyelni, mert hamar elkészülnek, ha 2 tepsivel dolgozunk, akkor gyorsabbak vagyunk. Míg az egyik hűl, a másik sül. :)








Halloween desszert: Csokis-karamellás POPCORN finomság


A Halloween inkább az édes ropogtatnivalókat vonzza magával mint a sósat. Szerintem. :) A következőkben egy ilyen édesség elkészítését követhetitek nyomon. Halloween partikra egyszerűen szuper nasi, csak fogod és eszed.

Lapozz tovább...... a További bejegyzések gombra kattintva ... és nézd meg hogyan kell elkészíteni ezt a letteni-képtelenség-finomságot. ;-)


Hangulatos dolgozó sarkak :)



Mai naptól végre nekem is van saját kis dolgozósarkam. :) A szó maga, hogy "dolgozósarok" magával vonzza azt, hogy ha meghalljuk egyből arra gondolunk, hogy ez otthon van, a házunkban, a lakásunkban. Az enyém így van, és amiket most mutatok meg Nektek, azok szintén otthonokban találhatóak.
Diane Keaton a Minden végzet nehéz-ben otthon dolgozott a tengerparti villájában...hmmmm hát nem mondom :)  ellenék ebben a szerepkörben míg élek. :)  Ehhez persze amerikai bestseller írónak kéne lennem, minimum, na de nem az vagyok.
Ettől függetlenül hasonlóan stílusos dolgozó sarkam még lehet, sőt, van is, egy kisebb lakásban bár, de nagy nagy szeretettel készült. Ő:


Elsőnek szerintem nem is rossz. :)



Gyerekkoromban sokat költözködtünk, mert édesapám építész, aki folyton tervezett, saját részre is, ezért sokat építkeztünk, sokat költözködtünk. Ami nekem állandó volt, hogy szinte mindig tetőtérben kaptunk gyerekszobát, a húgom Zsófi és én. A tetőtérért, a ferde falakért, a tetőablakért és a látszó gerendákért a rajongásom folyamatos azóta is és határtalan, a következő dolgozósarkak sokszor kerülnek tetőtérbe.
Lapozz tovább...... a További bejegyzések gombra kattintva...és nézd meg őket, mert nagyon inspirálóak és szépek! ;-)