2012. november 10., szombat

Minimál állatfigurák a rucikon



Szeretem az egyszerűséget, és bár sok fantázia nincs ebben a Fawn and Forest kollekcióban, kell az ilyen is időnként. Igazából tetszik, 1-2 ilyen darabbal nekivághatunk az édes gyerekkornak. :)


2012. november 9., péntek

Kutyaházak kicsit másképp



Kenya Hara a MUJI kreatív igazgatója megunta az unalmas kutyaházakat, és úgy döntött, karöltve több designerrel tervez jobbakat. Így születtek meg a következő alkotások.


Azt mondják, az uszkár az egyetlen kutyafajta aki nem csak felismeri saját magát a tükörben, de még gyönyörködik is a tükörképében. Ezen tudományra alapozva tervezte meg emelvényes tükrös kis bútorát Konstantin Grcic. 

Kattints a további bejegyzésekre....és nézz szét a tervezők további munkái közt. ;)

2012. november 8., csütörtök

Szörnyecske a falon :)



A falmatricák korát éljük, ez tagadhatatlan. Nekem is van egy elég nagy a fürdőmben, és egy pici az egyik konnektorom körül.
A Pimp My Wall tele van mindenféle vicces és különleges matricával, érdemes ellátogatni hozzájuk.
Most egy szörnyecskéset hoztam, aki unja már Micimackót annak gyerekszobába tökéletes választás. :)

Na de a memo-szörnynek van ám egy elsődleges feladata. Bejárati ajtó elé ragasztva arra figyelmeztet, mit ne hagyj otthon induláskor. Semmit sem amit a gyomrában látsz. :)

SPEKULÁCIUS - az ősz és a Karácsony elengedhetetlen keksze!



Spekulácius. 


Megmondom őszintén, én egy hete hallottam először arról hogy ezt az általam igen kedvelt kekszet így hívják. Hamarabb hittem volna hogy a pénzügyhöz van köze mint a gasztronómiához, na de mily nagy szerencse hogy a sütikhez van köze, mert szerintem nincs elég szép nevű kekszünk. :)

Tehát a Balatonon autóztunk amikor először olvastam róla. Ebéd előtti vércukor ingadozásom enyhítésére beugrottam egy üzletbe (német lánc), na nem ezért a kekszért, de egyszer csak megpillantottam, és a dobozon ez a név állt, ismerős keksz fotójával alatta. Na le is vettem a polcról, és megfogadtam amint tudom, otthon megsütöm.
Az igazi Spekulácius nagyon kedvelt német és belga édesség, és a télhez, karácsonyhoz köthető, erős fahéjas íze miatt. Neve a latin speculum szóból ered, ami tükörképet jelent. Ez a fából faragott sütőformára utal, mely tükörképszerűen nyomja bele a tésztába a mintát. És nem is akrámilyen mintát. Nekem ez nem sikerült, mert otthon nincs ilyen sütőformám, de hoztam róla egy képet:




A süti fűszerezése jellegzetes, erős, karakteresen karácsonyi. A tésztához mandulalisztet vagy mandula darabokat használnak, amitől ízletes és kötött lesz.

És akkor nézzük mit alkottam tegnap este. :)

Lapozz tovább a TOVÁBBI BEJEGYZÉSEK-re kattintva és nézd meg a  receptet fotókkal! :)


2012. november 7., szerda

D.I.Y. egyedi váza vagy tartó otthonra



Találtál a polcon egy régi vázát és nem tudsz vele mit kezdeni? Nincs szíved kidobni, de már uncsi és  régi? Dobd fel egy egyedi festéssel.
Nincs szükséged másra mint akril festékre, egy nagyobbacska műanyag tálra és a vázádra.
Borítsd az akrilt a műanyag tárolóba, majd mártsd bele a vázádat fejjel lefelé. Fordítsd vissza és hagyd hogy lecsurogjon az oldalán.
Ha kevesled a rátapadt festéket, segíts rá egy ecsettel.
Az akril gyorsan szárad, így hamar telepakolhatod és a szoba új dísze lehet. ;-)






A lányok és a játékautók

Még hogy a lányok nem játszanak játékautókkal! :) Hát dehogynem. ;)





Forrás: taza-and-husband

Csodaszép könyvjelzők



Andrea Singarella könyvjelzőit olyan könyvbe tenném csak amit tutira nem hagyok ott a metrón. :)
Ugyanis csodaszépek, vetekszenek ékszer rokonaikkal. Aprólékos munkával készülnek, mind egyedi és utánozhatatlan. Nézd meg őket, a cikk alján pedig találsz elérhetőséget hozzájuk. Annyira nem is drágák. Sőt. ;-)





Lapozz tovább a többi szép könyvjelzőért...na és az elérhetőségükért......

2012. november 6., kedd

Téli IKEA katalógus - ONLINE



Megjelent az IKEA téli online katalógusa. A svéd áruházlánc igazán kitett magáért, aki náluk nem találja meg a  megfelelő dekorációs elemet, az talán sehol. Na jó, ez így nem igaz. :) DE ha csak ez lenne, akkor sem kellene búslakodnunk.
Lapozzátok át, igazán megéri.


És íme:  A KATALÓGUS




D.I.Y. Alternatív karácsonyfa



Tavalyelőtt figyeltem fel az alternatív karácsonyfákra. Azoknak tökéletes választás akik valami kreatívat szeretnének a lakásukba, és akik nem szeretik ha pereg a tűlevél. Pakolni lehet alájuk, mutatósak és szépek is tudnak lenni.
Mától rendszeresen bemutatok ilyen alternatív karácsonyfákat, hisz ötlet az rengeteg van, legszívesebben minden szobába betennék valamilyet. :)


Tudod mi az a colostok? :) A merev, kinyitható centikre osztott mérőeszköz. Na most ebből csinálunk karácsonyfát.



Lapozz tovább a További bejegyzések-re kattintva és nézd meg milyen egyszerű elkészíteni a kis fát. ;-)


Babahordozó Amerikából



A Solly Baby egyszerű de nagyszerű babahordozói közkedveltek külföldön. Valószínűleg a "kevesebb több" elv az ami megfogja az újdonsült anyukákat, és emellett a márka mellett döntenek. Így ránézésre nem vitatkozom velük. :)






Forrás: WRAP

Bőrcipőt a LEGkisebbeknek is!



Szőrmeellenes vagyok, ez tény. Műszőrméből van elég otthon, jól elvagyok velük. Nagy bűnöm viszont hogy a bőrt nagyon szeretem. Cipőben szinte kötelező anyagnak tartom ha beköszönt az ősz, dehát a nyári szandik is bőrpánttal a tartósabbak.
Már a legkisebbek is divatolhatnak a  bőr lábbelikkel, így van ez már jó ideje.
A JONOMO egy német cég, a picikre alkotnak cipellőket, nem is akármilyeneket. :) A tulajdonos/tervező hölgy a 3 fia nevét mosta egybe amiből is létrejött maga a márkanév.









Kattints a további bejegyzések-re még több cipellőért. ;)

2012. november 5., hétfő

Micsoda játszósarkak! :)



Egy játszósarok első szempontja manapság, hogy kreatív legyen. Minden kisgyerek szereti ha kreatívan töltheti az időt, ennek legegyszerűbb formája ha rajzolhat. Na de ez csak a legegyszerűbb, a határ pedig a csillagos ég, na meg a pénztárcánk mélysége.
A jó játszósarok színes, és tele van mindenféle hasznos játékkal, hogy minél több dologgal tudjon foglalkozni a gyermek, na meg van benne puha játékfigura hogy a fotelben lehessen mihez bújni ha pihenőt tartunk. A falakon képek, netalántán hatalmas térképek, mert azt sosem árt tudni hol laknak az orrszarvúk.
Soha ne hagyjuk ki a könyvespolcokat sem, hisz könyvek, színezők nagyon kellenek, és hát hova tennénk őket ha nem a polcra? Jó ha összhangba hozzuk egy fiókos tárolóval, így a játékokat könnyen el is tudjuk pakolni ha vége a mókának.

Ötleteim mennyisége is határtalan, legalább van miből szemezgetni. ;-)




Lapozz tovább és nézegess még több csodás játszósarkat! ;-)

Sztáranyukák és gyermekeik gyönyörű fotókon

Nicole Kidman a két lányával, Kate Moss az egyetlen lányával, Natalia Vodianova gyermekeivel és Sarah Jessica Parker apróságaival látható az alábbi gyönyörű fotókon. :)

Nicole Kidman-nerk két gyönyörű lánya van. Az itteni fotókon bár nem látszódik az arcuk, ettől még nagyon művészi és elegáns lett a fotózás végeredménye. 

Lila Grace Kate Moss lánya. A kis hölgy már kész nő, pedig mintha most született volna. Édesanyja lagziján ő volt az első számú koszorúslány tavaly nyáron.


Lapozz tovább a További bejegyzésekre KATTINTVA Natalia-ért és Sarah-ért 

Gyereknek lenni jóóóó

A H&M gyerekruhái közt található egy két igazán jó darab.
Mint például ez a szívecskés nadrág, ami hálistennek nem rózsaszín vagy lila. :) Na főleg ezért imádom. Mert szívecskés nadrágot gyártani nem nagy cucc. Na de ilyen színekben! :) Szuper.



2012. november 4., vasárnap

Vonalrajz - egyszerű & nagyszerű




A gyerekruha tervezők próbálják a határokat feszegetni. Kipróbáltak már szinte mindent, az irka firka vonalrajzzal viszont még nem találkoztam. Idáig.Na de most felfedeztem a Fawn&Forest-nél az ilyen jellegű mintákat. És tetszenek. kifejezetten tetszenek. :)Nagyon szeretem a letisztult minimák formákat, az állatokat pedig kifejezetten. Hát íme:




Lapozz tovább és nézelődj még......