2013. szeptember 11., szerda

Gasztro blogom...fejlődik :)

Nem tudom nézegetitek-e a gasztro blogomat, nemrég kezdtem el, de már van rajta jó pár recept. Ide már nem fogok recepteket kitenni, de időnként írok egy ilyen bejegyzést hogy lássátok milyen finomságokat láthattok A kopasz nyakú tyúkon. :)

Elérhetősége: http://akopasznyakutyuk.blogspot.hu/

A gasztro blogomban az egészséges étkezésre fektetem a hangsúlyt, de nem úgy ahogy sokan képzelik ezt. Nálam az egészséges étkezés nem a margarint vagy a zsírszegény ételeket jelenti. Hanem azt ami nem MŰ, nem MŰANYAG, nem élelmiszeripari feldolgozású étel. Mindent magam készítek amit csak tudok, és nagy álmom egy olyan kert, ház, ahol magunknak termelhetek. Ez az én nagy álmom. :)

Receptjeimben nem használok fehér lisztet fehér cukrot, igyekszem kísérletezgetve a szervezetünk számára  legmegfelelőbb ételeket megfőzni, megsütni. Tapasztalat hogy a gyomor szereti őket. :)
Sok sok receptem beilleszthető komoly diétákba is.

A facebook-on is megtalálsz, ott a hétköznapi és hétvégi gasztro kalandozásaimat is nyomon követheted, éttermek, vidéki ízek, vendégségben tapasztaltak, és azt is láthatod ha valami apró finomsággal kedveskedek magunknak. ;-)
Elérhetősége:  https://www.facebook.com/akopasznyakutyuk




Ízelítő a blogról:





Sütés nélküli sajttorta! Nem tudod odaégetni, de az íze meggyőz majd. ;-)

Főzés nélküli uborka leves...csak egy turmixgép kell hozzá, kanál tál és Ti! ;-)

Palacsinta teljes kiőrlésű lisztből - hidd el, többet meg tudsz enni belőle, mégsem érzed azt hogy kipukkadnál. :) Ez a jó szénhidrátok műve. ;-)



Tejberizs, ezennel fehér rizsből, de barna rizsből is elkészítheted, sőt, egészséged szempontjából azzal jársz a legjobban. :) Vaníliás cukor helyett igazi vaníliával sűrített cukrot használj.
Nagyon finom, hétvégi csemege sok sok gyümölccsel. ;-)

Tzatziki, a leghíresebb görög finomság vegetáriánusok számára. :) Nagyon egyszerű és nagyon finom.

Tócsni, krumpliból, de adj hozzá más zöldségeket is lereszelve hisz minél gazdagabb annál finomabb!! :) Sós fokhagymás tejföllel mennyei.

Gyümölcsös tortácska, ami nem száraz és csak úgy eteti magát!!! :)

Marhahúsos fasírt, ami igazán finom volt nyáron piknikezéshez, így ősszel, télen pedig tejfölös krumplipüréhez isteni savanyúsággal. ;-)



Gyümölcsös túrós alacsony szénhidráttartalmú pite, diétázóknak is nyugodt szívvel. ;-)



Töltött sült cukkini, annyira finom és könnyű, hogy a hitetleneket is meggyőztem vele. :)

A kötött ruhácskák ideje megérkezett

Felnőttként is nagy kedvenc nálam a kötött pulcsi, hisz egyszerűen szépek tudnak lenni, és nagyon melegek.
Van itthon nekem nagyon vagány farmerdzsekim, és bőrdzsekim is, lehet velük szépen öltözködni, de nem melegek sajnos. Így alig tudom őket hordani. A kötött pulcsik viszont szintén lehetnek csinosak...mindamellett pedig nagyon puha meleg ölelésben van részünk ha ilyen ruhadarab van rajtunk.
A legkisebbek is szeretik, és mintha egyre aranyosabb, ízlésesebb és csinosabb darabok kerülnének elő.
Találtam egy jó márkát. A MIOU Kid az, akik mintha átértelmezték volna a kötött ruhácskák fogalmát, az ő fotóikat hoztam el. ;-)

A weboldaluk ITT található. ;-)