2013. április 27., szombat

Gyönyörű ágyvégek

Az ágyvég egy igazi mostohagyerek a lakberendezésben, hiszen egy átlagos családnak akik épp felújítanak, vagy új házat építenek, két választásuk van.  Vagy a régi ágyat teszik a  hálóba, vagy újat vesznek. De a következő képeken szereplő ágyak idáig nem igazán voltak megtalálhatóak egyik hálóban sem, hacsak nem designer az édesapánk vagy édesanyánk, és az új lehetőséget számba véve nem igazán kaphatóak üzletekben. Vagy ha pár féle mégis, akkor biztosak lehetünk benne hogy csillagászati árakon. De a célunk nem a bankszámla leapasztása, hanem egy egyedi ötlet megvalósítása.
Szerencsére ötlet az van sok, és a legtöbbet mi magunk is kivitelezhetjük. ;-) Egy régi ajtó, spaletták vagy zsalugáterek, deszkák vagy fa darabok, mind mind felhasználható egy egy különleges ágyvéghez. ;-) ...és akkor a nyitott könyvekből készültet még nem is említettem.









Lapozz tovább a többi gyönyörű ágyért. ;-) .....

2013. április 26., péntek

Új macsekok a családban

Készülnek új macskák folyamatosan, íme a 4 legújabb családtag. :)

Pamutvászonból készültek, ők még a régi gyűjtött anyagaimból, de hamarosan készülnek majd a ruhácskák maradék anyagaiból is cirmosok. ;-)

ITT a weboldalamon találod meg őket infóstul, árasul.





2013. április 25., csütörtök

DESIGNPLACC - a Kőleves Kertben


Múlt hét vasárnap jelentem meg a Designplaccon. A Kőleves Kert ugyanabban az utcában van mint a Szimpla Kert, és ez nem más, mint a 7. kerületi Kazinczy utca Budapesten. ;-)
A zsidó negyed nagy kedvence a turistáknak, tele van fantasztikus kis design üzletekkel, modern és barátságos kávézókkal, romkocsmákkal, újonnan nyíló éttermekkel, bisztrókkal.

A Kőleves Kert-hez tartozik egy nagyon szépen felújított bisztró-étterem rész is, na és a KERT ahol bonyolódnak a dolgok.



Igen, itt voltam én. :)

Sok kisgyermekes család is benézett a vásár ideje alatt, de ez nem a vásár miatt volt. A napsütés, a jó idő, és a grillezett étkek illata az utcáról bevonz sok mindenkit. A külföldi itt élő vagy turista fiatalok nagy kedvence is a Kőleves Kert, sokszor alig hallok magyar szót. 
Azt viszont nagyon sajnálom, hogy a Király utca zsidó negyed béli része annyira le van pukkanva, a magas önkormányzati üzletbérlési árak miatt kevesen vannak talpon, minden negyedik üzlet be van zárva. Egy cikk, és a statisztika szerint, én viszont ahogy végigsétálok a Nagymező utca és a Deák tér közti Király utcán, rengeteg bezárt üzletet látok, amelyek portálja koszos, csúnya, össze van firkálva vagy ragasztva. 
Szerencsére sok sok olyan kis szigetecske van a város belsőbb részeiben mint a Kőleves Kert. 

Szeretem ezeket a helyeket felfedezni, valószínűleg csinálok majd nekik egy külön cikket is.
De most akkor íme a designplaccos fotók.

(a ruhakészletemről a weboldalamon tudtok tájékozódni ;-) )


A napi első kis vevőm, aki egy szupi nyakláncot választott magának apukája segítségével. :)






Barátnő, unokahúg és nagynéni. :)



A Villango és a DESIGN vásárok Budapesten

Az elmúlt hétvégén két design vásáron is részt vettem. :) Az egyik a Szimpla Kert Fullkolor elnevezésű vására volt, a másik pedig a Kőleves Kert Designplacc-a.

A Fullkolor-os képeket hoztam most ide.
A Szimpla Kert fiataloknak való, laza romkocsma, ahová imádok járni mint vendég, és ahol jól éreztem magam mint alkotó. :) Nagyon sokan eljöttek nézelődni, és a kora nyárias időjárás is meghozta az alaphangulatot már délelőtt. ;-)
Szeretek új emberekkel megismerkedni, és szerencsére egy ilyen helyen ez adott. Még az angolt is gyakorolhattam egy apukának köszönhetően, aki a két kicsi lányának keresett ruhácskát.

A legtöbb alkotó ékszereket hozott, de volt azért táskás, és ruhatervező is, plussz még egy lakberendezési apróságokat készítő kis csapat is. Átellenben velem pedig horgolt állatkákat árult egy hölgy.
Jobbra tőlem pedig mandalákat ábrázoló kézzel festett tálakat árult a készítő, ZEKE ART néven egy nagyon kedves lány, akivel sokat beszélgettem, és akinek köszönhetően nagyon jól telt a nap. :)
A gyönyörű tálakat ITT tudod megnézni.

A Szimpla Kert kapuccsínója pedig isteni, aki szereti a kávét, ki ne hagyja!

Hogy hol találsz meg személyesen, azt a weboldalamon mindig láthatod a KAPCSOLAT menüpontja alatt. ;-)





Lapozz tovább......