2012. december 22., szombat

Színátmenetes fonalból pulcsi ÉS mackó

Gyerekkoromban láttam hogy a körülöttem kötögetők, hímzők, nagy lelkesedéssel használnak színátmenetes fonalokat, cérnákat.
Aztán eltelt pár tíz év úgy hogy nem jött velem szembe ez a fajta kézimunkakellék.....egészen a mai napig.

Annyira aranyos mackót találtam a pulcsi tesójával, gondoltam megmutatom Nektek. :)






Az Aventica fonalait itthon a coatscrafts.hu weboldalán keresztül éred el.




2012. december 20., csütörtök

Ajándékötletek MAGYAR tervezőktől, nem csak gyerekeknek! ;)



Itt a véghajrá. Én tudom hogy minden pláza dugig van....és az ember lánya már nem szívesen teszi ki a  lábát otthonról, viszont azt is tudom hogy a legtöbben sajnos az utolsó 3-4 napra tartogatjuk energiánkat, azt, amivel az ajándékbeszerző túrára indulunk. :)

Budapesti túrára invitállak most Titeket, nagyon aranyos tárgyakért, amelyekkel örömet okozhatunk gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt. ;)

Nyitva tart még a MOM Park-ban a WAMP pop up store, ahol megtalálhatod például a MANKA babáit. A héten láttam meg hogy egyben van csomagolva a MANKA alkotójának, Mónikának a mesekönyvével, mely Manka kalandjait meséli el. :) Nagyon nagyon kedves kis könyvecske, a figura pedig nagyon egyedi, szép kidolgozású és ami nagyon fontos, magyar tervezés, készítés.




Győrben tevékenykedik Dobó Eszter, Eszterda néven készít nagyon nagyon kedves babákat, figurákat. MIND kézzel, nagy gondossággal és odafigyeléssel készül, blogján elérheted őt, készleten mindig vannak babái, így az utolsó pár napban is tudsz tőle vásárolni. ;)





A Figurka Designról már írtam ITT, ajánlom most is őket sok szeretettel. :)
Az alkotók munkája kézzel készülnek, babák és a Szerelmesekönyv is tökéletes ajándék, amely kicsiknek és nagyoknak ad útmutatót a szeretet nagy nagy világában. ;)

December 23.-án részt vesznek a  WAMP design vásáron, melyről ITT tájékozódhatsz!





A NAMI egy aranyos gyerekbolt Budán, ahol játékok, gyerekruhák lelhetők fel, Karácsonyig érdemes felkeresni őket.
A MOM Park-nál található  üzlet ( Dolgos utca 2. )facebook oldalát ITT találod, ahol van hasznos infó, és árukészlet is. NÉZZ SZÉT! :)





A Kiskakas is egy design márka, méghozzá magyar design márka. Mint minden ilyesminek, ennek is nagy rajongója vagyok. ;)
Ők játékban a legerősebbek, pár ötletet a képeken láthattok. Elérhetőségük ÍME.




kiskakas by hd

A Nyúlgyárról már írtam a Villango *-n ITT, a játékos nyuszik újrahasznosított anyagokból készülnek, szintén itthon, szintén kézzel szintén sok sok szeretettel. :)

2005 óta nagyon sok nyúl lefolyt a Dunán, már 7 éve készülnek ezek az egyedi nyuszik a Nyúlgyárban.... a facebook-on nézelődhettek, rendelhettek, de a legjobb ha felveszitek a  kapcsolatot a készítővel, melyek az elérhető darabok. :) Megéri. ;)









Új munkatárs :)

A Villango * új csapattaggal bővült. :)
Ő Gizus, aki segít nekem a fotózásban, és a későbbiekben a varrásban is. Mint modell. :)



2012. december 17., hétfő

Újabb 30 darab alternatív karácsonyfa a véghajrában :)

Ami azt illeti még mindig arra buzdítok mindenkit hogy otthonra alternatív karácsonyfát állítson, környezettudatosságból legfőképp. :) Persze ehhez tudom mindenkinek a hozzájárulása kell, és ha gyerek van a családban, elég nehéz neki elmagyarázni, miért nincs olyan fánk otthon mint az oviban, a suliban, a plázában, vagy a szomszéd Pistikééknél. :)
Ötletnek mindenesetre jók ezek, idővel hátha kedved kapnak hozzá a kedves olvasók. Idővel. :)
Kompromisszumot kötni pedig mindig lehet, tehát ha a család nem egyezik bele hogy a nappaliban ilyen álljon, a hálóban, a gyerekszobában vagy a konyhában még kiélhetjük fantáziánk határtalan mivoltját velük. ;)




Lapozz tovább a többi "fáért". :)

2012. december 16., vasárnap

Luxus 3kerekű :)

A Yanko Design megalkotta a 3 kerekű bringák luxus kivitelét. :) Nos, nem rossz darab, ez tény.Lábbal kell hajtani, ami nem utolsó szempont, viszont szépen stabilan gurul a 3 kerekén. Három kivitelben tervezték meg,  mind a három nagyon különleges design-al rendelkezik mind. Szinüket tekintve kissé fiúsra sikeredtek a bringák.
A csomagolása nagyon gyakorlati megoldású, összerakása igazán könnyű.
Igazából nem bánnám ha a műanyag kis motorokat felváltanák ezek a bringák a magyar járdákon.... :)   de valljuk be árban ezek nem tudnak versenyezni az itthon oly népszerű szines kis motorokkal.




Lapozz tovább a többi fotóért! ;)