2013. június 8., szombat

Anyukám szappanjai :)

Anyukám szappanokat főz újabban. :) Nem is akármilyeneket. A legtöbbnek lejárt a száradási/érési ideje, így készen állnak hogy beköltözzenek mások fürdőszobájába. Ha eleged van a sok méreganyagból amit Magadra kensz egy egy zuhanyzás, fürdés alkalmával, akkor próbáld ki ezeket a kézműves szappanokat. Én tesztelem őket, személy szerint, tegnap pedig a legnagyobb teszten is átesett az egyik, a szempillafesték lemosáson, és nagyon jól teljesített. :) Hatásos, és gyengéd.... Amennyiben érdekel Téged a természetes méregmentes tisztálkodás, írj mail-t, és megírom milyen szappanok vannak, milyen áron.
A készlet nem ennyi amit itt látsz, ezek csak az én személyes kedvenceim. Fel fogom ide tölteni a készleten lévő szappanokat, sőt, csinálok nekik külön oldalt is, amit majd megosztok itt Veletek.






2013. június 5., szerda

Az ÉN répatortám

Ezt a receptet is átvariáltam, de a korrektség zászlaja alatt azért a végére oda fogom biggyeszteni a weboldal címét ahol végülis erre a szimpatikus összetételre bukkantam. :)
Mert vannak ám olyan répatorta receptek, amelyek hozzávalói egyszerűen nem tetszenek. Szeretem az egyszerű munkafolyamatokat a konyhában, a kevés lisztet a kevés cukrot.....és hát mazsolázgatni kell a sok lehetőség közt.

A répatorta receptekkel azóta szemezek mióta ez a répa-őrület begyűrűzött Magyarországra, a mi médiáinkba. Tegnap jutottam el odáig, hogy a tettek mezejére lépek, és elkészítem az első répatortámat, ha már mindenki úgy odavan érte.
Régen egy volt munkatársam csinált is ilyet, de akkor nem értettem mi ez a nagy rajongás, hisz kb egy répás muffinnak nevezhető sütit próbáltak belém gyömöszölni, muffin terén pedig igazi veteránnak tekintem magam, és hát inkább készíteni, ajándékozni szeretem mint enni.
Na de a tegnapi napon ahogy szörfözgettem a neten, felfigyeltem egy olyan receptre amiben nagy szerepet kap az őrölt mandula. Ekkor éreztem azt amit még soha ha a répatorta szóba került:  ezt nekem el kell készítenem!


Hozzávalók

  • 25 deka sárgarépa
  • 3 tojás
  • csipetnyi sütőpor
  • 10 deka nád-porcukor
  • 20 deka darált mandula
  • 5 deka teljes kiőrlésű liszt
  • 5 deka fehér liszt
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipetnyi só


a krémhez:

  • krémsajt (pl mascarpone)
  • kis reszelék vaníliarúdból
  • kevéske nád-porcukor
  • pár csepp citrom leve


Így készítsd

  1. a sárgarépát hámozd meg és reszeld le (én durvábbra reszeltem)
  2. a tojások sárgáját verd habosra a porcukorral
  3. majd add hozzá a liszteket, a mandulát, a kis sót, a csipetnyi sütőport és a citrom reszelt héját
  4. a tojásfehérjét verd fel jó habosra majd az előző keverékbe óvatosan forgasd bele
  5. sütőformába töltsd bele és előmelegített sütőben süsd készre
  6. amikor elkezd barnulni a teteje, csinálj villapróbát hogy belül is megsült-e
METRO-ból szereztem be a darált mandulát, legközelebb lehet hogy a liszt helyett mandula lisztet használok. Kísérletezni jó, elrontani csak nem fogom. :)


A barna cukorhoz ragaszkodom. Porcukor változattal még nem találtam szemben magam, ezért a kristály változatot szoktam én magam porcukrosítani. :)
Aki nagyon nagy diétában van, az használjon hozzá null kalóriás stivia-t, vagy xilitet.

Olyan nagyon nagyon habos nekem nem lett a kézzel kavarástól  :) de azért egy kicsit megerőltettem magam e téren. Nem volt könnyű.  :-P   Manapság leginkább már robotgépet használok, amit itt is megtehetsz persze.


Itt forgattam bele a legvégén a habbá vert tojásfehérjét, ezt tegyük óvatosan hogy legyen volumene a tésztának.  

A krémsajtos finomságnak túró rudi íze lett! :)  Elég nehéz, tejszínes krémről van szó, ezért én csak csínján bántam vele. ;)




Forrás, amit jólesett átalakítani :)  :  receptkereső