2013. június 20., csütörtök

Balatoni strand ajánlóóóóó :)

Egy régi barátnőmnek köszönhetem,m hogy megismertem ezt a  strandot a Balatonon.
Több jó tulajdonsága is van.

  • nagyon baráti a belépőjegy ára
  • gyönyörű ősfás birtok tartozik hozzá kúriával
  • Budapestieknek tökéletes, hiszen Balatonkenesén található, autóval autópályán nagyon gyorsan vízközelbe jutunk a fővárosból ;)
  • a strandolók főképp családok, szülők és gyerekek, nincsenek vaduló kamaszok és furcsa gyanús alakok :)


Ez a strand igazából a Honvéd Üdülő. Nem látszik az utakról, egy kis utcában található a bejárata, a parttól kicsit távolabb. Mi az autót a birtokon kívül tesszük le mindig, ezért gyalogolunk a  partig, de 750 Forintért be is hajthatsz.
Most olyan fotókat hoztam amik kifejezetten a partot érintik, de a birtokról is hozok majd, amin át kell sétálni a kaputól minden alkalommal. :)
Amit nagyon szeretek ebben a strandban, hogy a közönsége egy válogatott közönség. A legtöbben a Honvédelmi Minisztérium dolgozói és hozzátartozói, ezért főképp családokat látni a parton. Ami nagyon jó, mert hiányoznak a tomboló tinik, és a rendbontó figurák, alakok. Szóval az én koromban én ezt már nagyon élvezem. :)
A legkisebbeknek van gyerekmedence, ami szerintem nagyon jó, és az persze dugig van szinte mindig. :)
Kölcsönözhetsz vízibiciklit, és más egyéb mókáznivalót. Van játszótér, nagyon szép kikötő, teniszpálya. A hatalmas ősfák miatt pedig sok sok árnyék, de napozni is van lehetőség természetesen.
Ráadásul, 40 év távlatában nézve fellélegzés hogy felújították a part épületeit, a büféket és a strand eszköz kölcsönzőt.
Büfé egy van ami az étkezést illeti, és egy ami az italozást, desszertezést. Ez a felállás kicsit a szoci időkre emlékeztet, dehát kit érdekel, ha az árak jók, az étkek pedig mindig frissek, finomak és nagyon olcsók!!!!

Szóval Balatonkenese, Honvéd üdülő, nem HM-es strandolóknak a belépő 500.-
Palacsinta 100.-/db, sajtos tejfölös lángos 370.-/db, ebédünk: 2 kisebb hekk, 4 nagy uborka, 2 szelet kenyér és egy kis adag sült krumpli 1300.- ;)
Hosszú kávé tejszínnel: 150.- (iszonyat erős volt!!)











NAMI - egy gyönyörű bolt gyerekeknek

Mérföldkőhöz érkeztem, hisz egy gyönyörű magyar design üzletben is kaphatóak lesznek a  Villango ruhácskák. :)
Ez az üzlet nem más, mint a NAMI.
A MOM Park mögötti parkban található az üzlet, gyerekeknek való design termékeket forgalmaznak, készítenek, van ott játék, lakber eszköz, na és ruhák, most már azt enyémek is. :)
Nézzetek be oda mindenképpen!!!

Weboldaluk: ITT található, címmel elérhetőséggel ;-)
Facebook: ITT találod őket a közösségi oldalon