2012. szeptember 22., szombat

Egy zseniális gyerekfotós

Brooke Kelly egy elképesztően sokoldalú fotós, aki főleg gyerekekkel dolgozik.
Természetesen ott van esküvőkön, osztálybulikon, szülinapon, mindenhol ahol kattintgatni kell, és ahol rá van szükség. Fotói érzelmesek, lágyak, kedvesek, elbűvölőek...egyszóval nőcisek. :)



A kétgyermekes anyuka nagyon szereti a családját, az életét, a munkáját. És ez meg is látszik amikor fotóz.
Fotográfusként végzett az egyetemen Tennessee-ben, és olyan lapoknak dolgozott már, mint a US Weekly, vagy a People Magazine.

Blogot is vezet, azt pedig ITT tudjátok megnézni.










PEBBLE - kedves kis figurák és babakelengyék egy jó ügyért

Tudod mi az az organikus textil? Tudod mi a fair trade, vagy a fenntartható fejlődés?


A Pebble e három dolgot mindenképpen magában foglalja, de ez csak a jéghegy csúcsa.




Ami a felszín alatt van, az egy igazi kis sikertörténet. Hogy eljutott a Pebble Magyarországra és a világ számos országába, az annak köszönhető amit Samantha, a Pebble kitalálója vitt véghez.
A hölgy családjával Bangladesbe költözött 2004-ben, és úgy gondolta kézügyességével, kreativitásával kezd valamit. Törekvései nem voltak öncélúak, összefogott bangladesi asszonyokkal, akiknek a kézimunkája elkápráztatták őt. 
Elkezdtek együtt játékokat készíteni, amik nem csak gyönyörűek lettek, de elkezdtek vonzani egy olyan vásárlói réteget, akik tudatosan vásárolnak, és nem utolsó sorban munkát teremtenek vidéki, hátrányos helyzetű asszonyoknak, lányoknak. 

Így kapcsolódott be Samantha a fair trade vonalba. Ami nem más, mint méltányos kereskedelem, azaz az etikus gazdálkodás egyik fontos területe, amely méltányos árakon, tisztességes munkakörülményeken, helyi fenntarthatóságon és tisztességes kereskedelmi feltételeken alapuló  gazdasági kapcsolat a fejlődő országok dolgozóival és gazdálkodóival.

A Pebble termékkínálatában csörgők, játékok, babakelengyék találhatók, plusz mindezek organikus kivitelben is. :) 








Az organikus kollekció a lehető legtisztább pamutból készült. Minden festékanyag amit a pamutszínezéshez használtak megfelel az Öko-Tex követelményeinek, ezáltal a lehető legbiztonságosabbak még az újszülöttek számára is.






A kollekció többi darabja pedig színes, elbűvölő, és nagyon különleges. :)









A jó hír hogy  itthon Magyarországon  is meg tudjátok vásárolni a termékeket, szerintem elég baráti áron, és mégiscsak egy jó ügyet szolgálunk azáltal ha ajándékba Pebble babát adunk. ;)



2012. szeptember 21., péntek

Brüsszel és Párizs egyik kedvenc gyermekruha márkája: a TEN

Catherine Felstead anyukaként azt látta, hogy nem tud ízléses ruhákat adni csemetéire. Ezért elkezdett sajátokat tervezni. És milyen jól tette.  ;-)








Catherine saját elmondása szerint nem akar kis felnőttet csinálni a gyerekekből, amikor ruhákat tervez, ő csak azt szeretné ha kényelmesen tudnának játszani, jönni menni, és mindemellett ízlésesen is mutatni.





A pár éve alakult márkának van bemutatóterme Brüsszelben és Párizsban is, kollekciója évszakonként van, akárcsak a  nagy tervezőknek. :) A színekben tobzódó ruhák tényleg nagyon vidámak, és mellőzik a csilicsáré mintákat, ami egyenesen üdítő. 





A TEN hazájában igen népszerű, rendszeresen jelennek meg ruhadarabok a helyi magazinokban. 


A kollekciót ITT tudjátok megtekinteni, árak ügyében pedig ebben a cikkben tudtok szétnézni. (Meg kell mondjam, az árak "brüsszeliek"!)


2012. szeptember 20., csütörtök

Könyvajánló gyermekeknek, és gyermeklelkű felnőtteknek

Paprika és Rózsa


Prakter Mariann a szerzője és illusztrátora a Paprika és Rózsa című könyvecskének, amely nemrég jelent meg. A szerző 4-5 éves kortól ajánlja a történetet, mely Paprikáról, a falubéli legényről, és Rózsáról, a szép cigány lányról szól.



A történet szerint Paprika mindent elkövet hogy ámulatba ejtse a falu szép leányát, Rózsát. Mihelyst a lánynak segítség kell, Paprika ugrik és megold minden problémát. 
A legénynek ereje a paprikától van, ez az erő viszont olyan hatalmas, hogy a dolgok miatta nem éppen úgy sülnek el ahogy azt ő elképzelte. ...és ekkor kezdődnek a (számunkra szórakoztató) bonyodalmak. :)


A Besenyő család kalandjai


A Besenyő családot senkinek nem kell bemutatni. Vannak igazi rajongójuk is, mint a barátnőm Szilvi, neki ez a könyv kötelező darab. A könyv különlegessége, hogy nem regény, hanem képregény.



Azt már megszokhattuk, hogy a történések a Besenyő család lakásán belül alakulnak, és megszoktuk, hogy náluk nincs unatkozás, nincsenek lapos esték. A képregényben túljutunk a lakás 4 falán. Hol szórakozni mennek a házuk földszintjén lévő hentesüzletbe, hol nyaralni mennek a dorogi szénbányába. Hova máshová. :) No és természetesen nem is ők lennének, ha nem jönnének értük az ufók.
A kötet szerzője Szászi Móni, aki a Lart pour lart Társulat oszlopos tagja és a család édesanyja, az illusztrátor pedig a képzőművész Ilauszky Tamás, aki igazán viccesre és élethűre rajzolta a szereplőket.


Barátnőm, Bori


Több kötet, több kaland Bori főszereplésével


Borinak rettentő mozgalmas az élete, ezt a kicsik nyomon is követhetik a Barátnőm, Bori című sorozat egyes köteteiben. 
A fogorvosnál tett látogatást azért szeretem, mert ha mesébe foglaljuk egy egy orvosi látogatás előtt a közeljövőben végbemenő történéseket, gyermekünk talán jobb kedvvel és kevesebb félelemmel indul neki a vizsgálatnak. 





A történet egyszerű, Borinak fogorvoshoz kell mennie, mert este felfedezett az egyik fogán egy barna pöttyöt. Az óvodában sorra kapja a félelmetesebbnél félelmetesebb tanácsokat és mesélnek neki társai a szörnyű fúrásról is. A fogorvosnál viszont kiderül, nem is olyan félelmetes dolog ez, inkább nagyon izgalmas. :)
A sorozat tagjai még (mindet fel sem bírom sorolni!!):

  • Bori focizik
  • Bori fodrászhoz megy
  • Bori születésnapja
  • Bori a balerina
  • Bori lovagolni tanul  (na ezt imádjuk)
  • Bori a strandon
  • Bori eltéved  (tanmese-gyanús)
  • Bori a tanyán (imádjuk)
  • Bori sütni tanul (ezt is...)


.....stb stb a Líra könyv weboldalán az összes elérhető kötet megtekinthető.


Szerelmesekönyv


Nagyon szép könyv, nagyon kedvesek a figurák, nagyon kreatív csapat


A Szerelmesekönyvet Csernus Ági és Hídvégi András készítette. Alcíme ez : nem csak gyerekeknek. A két Figurka szerelmes életét bemutató csodabájos könyv tele van fotóval, és a szeretetről, szerelemről szóló írásokkal, amiket e boldog párocska él át a mindennapokban.
Schaffer Erzsébet (Pulitzer-díjas újságíró, író, publicista) így nyilatkozott a könyvről: "Kaptam ezt a kis könyvet, megnéztem, elolvastam. És nem akartam, hogy vége legyen. Eredeti, végtelenül kedves, igaz és segítő.  És mindezt láthatatlanul, azaz nagyon is láthatóan teszi. Szeretettel ajánlom kicsiknek, nagyoknak."



A szerzők vállalkozása rég túlmutat a könyvíráson.
A kötetben szereplő figurák, azaz Figurkák, elérhetők valójukban is, méghozzá a Figurka Design weboldalán (is) , sőt nem csak ők, de még a kis barátaik is.









2012. szeptember 18., kedd

Design + papír = Karcsipapír

Friss színfolt Budapest designplaccán

avagy a papír szerelmeseinek új Mekkája




A megálmodó Bánlaki Kata papírvilága a vintage-minimál jelzőt kapta, papírtárgyai hétköznapokra és ünnepekre is csodásak.





Személy szerint én gyerekkorom óta vonzódok a papírhoz, így amikor megismerkedtem az interneten ezzel a kis vállalkozással, felcsillant a szemem. 
A gyerekruhák amiket tervezek, szintén ilyen színes selyempapírba lesznek becsomagolva mint amilyen a Karcsipapírnál is kapható, hisz mennyivel bájosabb, kedvesebb egy kis ruhácskát, vagy bármi mást, esetleg ajándékot vidám színes finoman vékony papírba csomagolni.



A kínálat pedig még csak ezután következik, hiszen a Karcsipapír igazán erős papírtárgyak és díszek tekintetében is. Repertoárjában szerepelnek kis dobozok, tárolók, girlandok, fotózási kellékek, kísérőkártyák, ajándékkártyák, letterpress meghívók és értesítők, és ami igazán különleges, az a lézervágott alátét.



A színek végtelenségbe nyúló sokasága nem könnyíti meg az ember lányának a dolgát. 
Mint ahogy az sem, hogy ha csak egy szülinapi zsúrra szeretne vásárolni dekorelemeket, akkor hogyan hagyhatná ki azt a csodaszép pompom kollekciót, ami egymás után felfűzve eltakarná a kislánya által elszaggatott tapéta nyomát??  (-:



A bolt weboldala és webshopja hamarosan nyílik, addig is marad a facebook-os követés, ahol a hírek folyamatosan frissülnek, és ahol a jelenlegi és leendő rajongókat is belevonják ötletelésekkel a bolt termékkínálatának alakulásába, bővülésébe.