2012. november 24., szombat

Makkaság távol keleti módon :-)

Ha már nem tudsz elővenni semmit ami alkotásra ösztönöz, vedd elő a macskádat, kartondobozt amire lyukat vágsz, színes ceruzát, fényképezőgépet. És voálááááááá. :-)




Lapozz tovább!!! :)

MEMO tábla - játékosan és bájosan :)


Te is elkészíthetsz otthon egy szuper memo táblát a gyerkőcödnek, mely annyira vonzza a szemet, hogy tutira nem felejt el ránézni nap mint nap. :)

Nem kell hozzá más mint 4-5 darab azonos méretű parafa tábla, vagy préselt fa lemez amit azonos méretűre kell felvágni (ebben segítségedre lesz a párod ;) ), és festék, drót, na meg pár fa ruhacsipesz.

A fa táblácskákat fúrd ki mind a négy sarkában, fesd meg őket emberi vagy állati arcocskákkal, jó színesre, minél változatosabb stílusban.
Fesd meg a csipeszeket is, majd ragaszd fel a fa táblákra őket egyesével úgy, hogy a tábláról lelógjon az a része amibe bele tudod majd csíptetni a kis üzenőcetliket.
Ha ezzel kész vagy, fűzd fel őket a drótokra és akaszd jó feltűnő helyre. :)



2012. november 23., péntek

Gesztenye-girland

Ha egyik este vásároltok egy hálónyi gesztenyét hogy bedobjátok a  sütőbe, pár darabot vegyél ki belőle és tű na meg cérna segítségével fűzz belőle girlandot. :) Nagyon hangulatos dísze lehet a lakásnak.


Forrás: petit-on.com

2012. november 22., csütörtök

Eklektikus, szép, New York-i: SUOAK



Nevéből arra következtettem hogy ázsiai a márka, de nem, amerikai. A tervező viszont ázsiai származású, aki nem tagadja meg a  gyökereit. Ahogy megláttam a ruhácskáikat, egyből tudtam, ez egy nagyon komoly brand lehet a tengerentúlon. Ilyen szépet ritkán látok, ennyire igényeset és értékeset.
A 2013 tavaszi nyári kollekciójuk már fent van az oldalukon, igazán kitettek magukért a ruhácskákat elnézve. Bár még a Karácsony sem jött el, a hidegből túl sokat már nem kérek.....elnézegetve ezeket a szép darabokat ismét visszavágyom a melegebb időkre.





Vintage - a gyerekruhákban is!



A vintage stílus ma nagyon divatos. Hogy nem tudod mi az pontosan? Minden ami nosztalgikus, régies, klasszikus. A vintage szót a 20-as évektől a 70-es évekig viselt öltözékre használják legfőképp.
A felnőttek ruhatárába kezd szépen be, azaz vissza szivárogni, ezt már látjuk. De a gyerekek sem ússzák meg ezt a régi-új hullámot, amit a vintage képvisel.
Itthon Magyarországon nagyon kevés a designer gyerekruha, kevés a mai magyar tervező.....de külföldön már virágkorukat élik, ezért is bukkantam rá viszonylag könnyen az ETSY-n a Heart&Sew oldalára.
ŐK ezt a stílust szépen elővették, és a cég ezen gyerekruha választéka elég nagy lett. ;-)


Jelelemző a stílusra a klasszikus színhasználat, a fekete, fehér, bordó, piros, sötétkék, és a klasszikus mintahasználat. A kockás, a csíkos és a pöttyös. :)



2012. november 20., kedd

D.I.Y. : Az ajándékcsomagolás dísze - csokornyakkendő tésztából :)



Minden alkalommal amikor ajándékozok, megpróbálok valami egyedi csomagolást kitalálni. Amit most találtam a neten, az felülmúlja az eddigi próbálkozásaimat. :)
A papír és a szalag megvan, de nem tudod mit tegyél a tetejére? Hát csokornyakkendő tésztát! :) De nem ám csak úgy natúran...... szépen lefestve, minél színesebb, vidámabb, annál jobb.

Amire szükséged lesz:


  • csokornyakkendő tészta
  • akril festék
  • ecset
Az alkotás folyamat rém egyszerű, fesd meg a tésztákat ízlésed, fantáziád szerint, hagyd őket száradni. Az akril nagyon gyorsan szárad, 15 perc elteltével már rakhatod is a csomag tetejére. ;) Ha többféle színt viszel egymásra fel, alapszínre pl pöttyöset, akkor is várj 10-15 percet, hogy a festékek ne folyjanak össze.



Lapozz TOVÁBB és nézd meg a munkafolyamatot, majd azt hogyan is díszítheted az ajándékcsomagolást vele.


2012. november 19., hétfő

Horoszkópod a párnádon

Jó ideje már hogy a csapból is horoszkóp folyik, Dunát lehetne rekeszteni a  női magazinok horoszkópos különkiadásaival, a cikkekkel és a horoszkópos ajándékokkal. Általában teljesen figyelmen kívül is hagyom ezeket, de mivel a lakberendezés és az ízléses dolgok a gyengéim, nem hagyhatom ki egy olyan párna kollekció bemutatását ami e két dolgot ötvözi. :)

A Serena & Lily ugyanis elkészített egy ilyen kollekciót, és igazán szépek, igényesek lettek.


 Lapozz TOVÁBB és nézd meg a többi párnát, na és Serena és Lily weboldalát. ;-)

2012. november 18., vasárnap

Ajándéktartó ZOKNI a (kandallóra) ablakpárkányra



A FOLKSY azt hiszem az itthoni MESKA angol megfelelője. :) Kézműves online vásár. Nagyon jó dolgokat találni rajta Szintén nagy rajongója vagyok az Etsy-nek is, ami szintén angol nyelvű, de ott van még a DaWanda ami pedig németül érvényesül e téren.
De maradjunk a Folksy-nál. Amit ma reggel találtam náluk, és kezd aktuálissá lenni, az az ajándéktartó zokni. Itthon nem túl elterjedt, mert sokan csak úgy tudják elképzelni ahogy a legtöbb filmben, fotón, rajzon és képen ábrázolják: hogy lóg a kandalló párkányról. ....és hát olyan nagyon sok embernek itthon nincs kandallója hogy országos méretű haccacáré legyen a használatából. Ráadásul sokan ugyanolyan amerikai/angol hülyeségnek tartják mint a Halloweent vagy a Valentín napot.
Pedig a zokniba ajándék rejtegetés szerintem aranyos dolog.



Egyik előnye az én nagy vesszőparipám, időtálló csomagolás, újrahasználható több, vagyis nagyon sok Karácsonyon keresztül, nem növeljük vele a szemét mennyiségét mint a papír csomagolással, tehát környezetkímélő, és nem utolsó sorban nagyon szép és egyedi lehet. Másodsorban örök emlék attól aki készítette.

Na mert természetesen mi varrjuk meg, nem pedig boltban vesszük.
Ha nincs kandallód, akaszd fel az ablakpárkányra, és ha az ablakpárkányt még egy kis dekorációval is ellátod, akkor a hatás nem marad el. ;-)


Lapozz TOVÁBB és nézd meg milyen profi zoknikat készítenek mások. ;-)