2012. szeptember 13., csütörtök

Még mindig esik - esernyők

Fiúknak és lányoknak


Reggel óta nem állt el az eső, elővettem a másik fontos kelléket, az esernyőt.
A gyártó ugyanaz mint a gumicsizmáknál, fantázia volt a tervezésnél itt is bőven, sőőőőőt, akár össze is lehet passzítani az egyes "kollekciókat". 
Kezdem a lányokkal, tündérekből, rózsaszínből nincs hiány itt sem. 



A szokványos apró mintás még visszafogottnak is számít, de most jön minden kislány álma, ezzel aztán ki lehet tűnni a többiek közül az oviba. :)




A fiúknak sincs könnyű dolguk a választásnál:






A cég honlapja itt:




Vidáman az őszbe

-gumicsizma trend a legkisebbeknek is


Ma reggel 13 fok várt a kapuban és eső. Még tavaly vettem egy jó kis gumicsizmát, de a visszafogottság kedvéért a fekete mellett döntöttem. Annyi furfang van benne csupán, hogy a szára fekete kígyóbőr mintájú, de ez csak közelről látszódik.
Ami viszont távolról is jól kivehető, az a vermonti székhelyű KidSkiandRain cég gyerekeknek szánt szín és mintakavalkádja.
Hogy ne legyen mumus az eső, szerezzünk be ezekből a csizmákból egy párat, garantáltan mosolygósan indul a reggel, és még a pocsolyát sem muszáj átlépni bennük. 








2012. szeptember 12., szerda

MYLO - szemnyugtató szempárna

Egy nem mindennapi kreatív kiegészítő a mindennapos pihenéshez


Kalmár Panka a tervezője a Mylo MyPillow-nak. Hogy mi is az a Mylo? Egy szempárna. 



A szempárna egy régóta létező jelenség, de sosem tartottam fontos eszköznek, hiszen túl sok relaxálás nem jut napközben számomra, éjjel pedig úgy alszom akár félhomályban is mint a bunda. 
Amikor először találkoztam Panka párnácskáival az interneten, legelőször is a design-ja fogott meg, majd továbbolvasva a honlapján, kiderült számomra, hogy egy igen gondosan megtervezett, megmunkált zsákocska. 
Először is, 100% pamutból készül. Másodszor, lenmaggal van töltve, aminek gyógyító, egészségmegőrző hatása mindenki által ismert. Gyulladáscsökkentő hatása miatt a szemre helyezve jótékonyan tudja kifejteni hatását, ha éppen arra van szükség. De a Mylo legfőképp relaxációs eszköz, amit Panka a levendulával fokoz, ami szintén töltelékként kerül bele a párnácskákba. 



A kis zsákocskák csomagolása sem elhanyagolható jelenség. Szánt szándékkal készültek több kreativitással és ötlettel. Anyaga natúr és kezeletlen kartondoboz, egy jól záródó tetővel. Használhatjuk akár asztali ceruzatartóként, vagy tarthatunk benne apró kincseket, gombokat, ékszereket. 




A tervezőt és a kedves-hasznos kis párnácskákat elérhetitek itt:


vagy itt:      Facebook      Ahol folyton friss híreket kaphattok az újdonságokról, és hogy hol találkozhattok legközelebb Panka párnácskáival.



2012. szeptember 11., kedd

Fotózni - sosem korai elkezdeni

A Lomography egyik legújabb kreációja



A Lomo gépek egy egykori szovjet gyárból indultak hódító útjukra. Mint egy művészi remekmű, a gyár, azaz az alkotó halála után éledt fel igazán a márka. Egyszerűségük megdobogtatta pár fiatal bécsi művész szívét körülbelül másfél évtizeddel ezelőtt. 
Sikere azóta töretlen, Bécs után hazánkba is begyűrűzött, a masinák újabbnál újabb design-t kapnak, és egyszerű, kompakt mivoltát a nagyközönség egyre jobban szívleli.


A La sardina fischers fritze egy igazán vidám darab, egyszerű kezelhetősége miatt gyerekek is használhatják.
A cég egyik filozófiája:

"Ne törődj semmivel, ne gondolkodj, csak kattogjon a gép."



2012. szeptember 10., hétfő

Masni magazin- kicsiknek nagyoknak ;)

Egyik kedvenc online magazinom legújabb száma letölthető, nyomtatható




Az alábbi linken tölthető le a Masni magazin, tele nagyon jó kis témákkal, fincsi receptekkel, kreativitással, stílussal.





Black is beautiful - avagy egy portugál anyuka újragondolása a fekete-fehér kombinációról

A hölgyről nem tudok sok mindent, kivéve hogy hasonlóan gondolkodik a  gyerekek öltöztetéséről mint én. Újításainak rajongótábora lett hazájában, a "Fekete gyönyörű" elnevezésű kollekciója pedig kifejezetten telitalálat szerintem.

designos

A márka neve Willow Pillow, 2006 óta elérhető webshopon keresztül.

őszre

 




fecskés kislányos



Meska - mint a magyar tervezők legfontosabb hazai online platformja


A Meska 2008-ban indult útjára, két fiatal nő alkotta azzal a szándékkal, hogy teret engedjenek, lehetőséget biztosítsanak magyar alkotóknak megmutatni, és eladni portékájukat egy webes piacon.

Azóta igen komoly méreteket öltött, a fair trade és a környezetvédelem szempontjait megmozgató sikeres vállalkozássá nőtte ki magát, ahol sok sok helyi alkotó mutathatja meg tehetségét.
Ez év május 22.-én pedig a két alapító hölgy megkapta az ÉVA magazin Inspiráló nők 2012 - ÉVA Díjat.
A Meska-n az én kollekcióm is látható és elérhető lesz hamarosan.
www.meska.hu