2012. október 27., szombat

Mamusz... a tél legfontosabb otthoni kiegészítője.

....főleg ha családi házban laksz.



Franciában idáig csak a filmeket szerettem. Most már a mamuszokat is. :) Erről a Collégien tehet, mert megalkották az igazán cuki mamuszt, ami élvezhetőbbé teszi a hideget, a telet. Otthon. ;-)
Attól ugyanis nincs szörnyűbb, mint amikor otthon a lábunk fázik. Szerintem. Nekem első dolgom ahogy hazaérek, hogy felvegyem a jó meleg bokámat is takaró mamuszomat. Annyira jólesik. A papucs tavaszra való, a panelokban meg eleve úgy fűtenek alulról ha emeleten lakunk, hogy oda elég bőven a zokni.

Na de induljunk ki abból hogy hideg a padló. A legjobb választás a puha mamusz, amibe könnyű belebújni, és könnyű kibújni belőle.
A Collégien nem kispályás, rengetegféle mamuszkája kapható, minden igényt kielégítve.

Szellőző lyukacskák találhatóak a talpakon, és kis gumiszegecsek, hogy ne csússzunk el ha kifolyik a  tea a padlóra. :)

Az sem utolsó hogy összehajtható a rugalmas talpa miatt, így utazáskor sem kell lemondanunk róla még akkor sem ha már szinte semmi nem fér a bőröndünkbe. :) Na mert ez még be fog. 




Kedvenceink Halloween-je :-D



A kutyusok sem maradhatnak ki a  jóból úgy érzem, ezért hoztam nekik pár jelmezt, ha valaki érez ilyesmihez affinitást.

Bár őszintén megmondom néha az utcán is látok olyan kutyaruhákat hogy simán elmehetne ártó szellemeket riogatni vele a gazdi is és a kutyus is, Halloween ide vagy oda. :)




2012. október 26., péntek

A Halloween nem múlhat el jelmez nélkül

A legkisebbeknek most csudajópofa jelmezeket találtam Martha (Martha Stewart amerikai média-háziasszony-fenomén) weboldalán




Nálunk a  telet szokás jelmezbe bújva elriogatni tavasz elején, Amerikában viszont a rossz, ártó szellemeket riogatják mindszentek környékén jelmezes felnőttek és gyermekek. 
A Halloween-ből egy vidám ünnep kerekedett, a tökfaragáson át a jelmezvarrásig, a lakás kidekorálásától a sütőtökös sütik sütéséig minden megtalálható a  palettán, ami az ősz ezen szakaszát vidámabbá teszi kicsiknek és nagyoknak. Én személy szerint nagyon szeretem a  hangulatát, a narancssárga színekben pompázó dekorációkat és a sütőtökös sütik ízét is. 
A jelmezbe öltözés pedig igazán vicces része a Halloween-nek, és ennek a gyermekek a legfőbb szereplői.

A tipegőket is beöltöztethetjük jelmezbe, nem is akármilyenekbe. ;)
Van itt pók, rák, sült csirke, vagy pillangó, mind nagyon bájos, és mosolyt fakaszt az arcokra, ez nem vitás.


                                           

Boci és mopsz a pólón - túúúúlságosan is élethűen ;-)

Ha unod már a mesefilm figurákat a pólókon, itt az ideje újítani. A Fab olyan pólókat dobott piacra, amiken nagyon élethű állatportrék találhatóak, némelyik elég félelmetesen élethű. :)
Ez a cicákra és a kutyusokra természetesen nem igaz, de nézzétek meg Ti, miről is van szó.

Gyerekeknek szánt darabok.....





2012. október 25., csütörtök

Masni Magazin - Baba különszám


Kedvenc magyar online magazinomnak különszáma jelent meg, ami nem más, mint a Baba szám.
PDF formátumban a magazin weboldaláról le tudjátok tölteni.

Találsz benne textil pelenka készítési sablont, találsz ötletet arról hogyan rendezd át a gyerekszobát, szó esik a nagy szerelmemről a lovaglásról lovasterápia keretein belül, és az ősz slágerét, a sütőtököt is kipróbálhatod végre egy puszedli receptben. Ha idáig nem merted. :)

Jó olvasást hozzá, már várom a következő számot......

Fantasztikus lenyomatok, limitált kiadásban


A Calm Gallery limitált kiadású nyomatai közül alig lehet választani.




Mind nagyon szép, igényes, ajándéknak is tökéletesek, hiszen mindegyiken rajta van hogy a széria melyik darabjáról van szó, így az ajándékozott egy igazán egyedi dolgot tudhat magáénak általa.
Weboldalukról lehet rendelni, bekeretezve a lakás szép dísze lehet mindegyik példány.





2012. október 24., szerda

Róka-mánia - mindenhol :)



A róka most nagyon trendi. :) Legyen szó ruháról, fülbevalóról, vagy nyakláncról, képekről a  falon, vagy kesztyűről a  kezünkön, ha róka minta van rajta, nem lövünk mellé. Én a rókát az ősz állatának is tartom, valószínűleg a  narancs színe miatt asszociálok erre, de nagyon szeretem, és mostanában neki is könnyebb beleolvasni a környezetbe a vadászok elől.

Az Etsy-ről válogattam, szívem szerint hoztam volna még 3-szor ennyi fotót, de most elég ez is. :)
Szóval vannaka  ruhák:




Panda Parádé - Mini Rodini módjára




Pandák mindenhol. :) A Mini Rodini egyik kollekciójának fűszereplői ezek a  mackók, kedvencem a színezhető póló, pulcsi.
Ezt az ötletet lehet ellopom......
A színek visszafogottak, a menta és a fáradt rózsaszín dominál, ezeken jól érvényesülnek a fekete panda figurák.

 

Sokatmondó textilek - nem csak konyhába :)











                                                                                                               




A Calm Gallery a konyhákra is gondolt, konyhai törlőkendőik igazán dekoratívak, a kockásat felejtsük el. :)

A legújabb trend, ha rányomunk feliratokat a törlőkre, méghozzá komoly jelentéssel bírókat.
A tea újjáéleszt, Ébredj és szagolgasd a kávédat, Te mosogatsz én törölgetek, Egyél igyál és légy boldog. Hát nem motiválóak? :)



Kiságyból rajzoló asztal :)

Kinőtte gyermeked a kiságyat?
Készítsd belőle szuper jó rajzasztalt. :) A Tikkurilának van olyan festéke, ami száradás után táblához hasonló felületet képez (végül is táblafesték a  neve....) és krétával lehet rá firkálni. Amit aztán vizes szivaccsal le lehet mosni szépen.




Forrás:  KreatívMűvészet

Állatos ruhácskák és kiegészítők - nagyon állati!



A gyerekek imádják, mi felnőttek pedig örök gyerekek lehetünk állatmintás, állatot ábrázoló, állatfigurát utánzó ruhákban, kiegészítőkben.
Egyik legnagyobb tere a kötésnek, horgolásnak van, sapkának sálnak kesztyűnek se szeri se száma a témában, de ott vannak a  pulcsik, pólók, zoknik is.




2012. október 23., kedd

Baglyos sapik ! *-*

Lehunyt szemű, vagy tágra nyitott, színes vagy egyszínű, kötött vagy horgolt, nagyon hosszú vagy rövidebb fülű...mindegy, csak baglyos sapi legyen.




Fullos zsúr

Mindig nagyon hálás dolog, ha egy egy zsúrt, összejövetelt úgy készítünk elő, hogy egy téma köré csoportosítjuk a díszítést, a dekorációt, a berendezést.
Gyermekzsúrok esetén az ötletek száma végtelen, ha pedig felnőttekről van szó, akkor ott vannak a hobbik, a kedvenc időtöltések és a munka mint téma.



Tanya és Freemon, éppen babát várnak. babaváró bulijuknak pedig az utazás volt a fő témája, már ami a  dekorációt illeti. A végeredmény egyszerűen tökéletes lett, a kivitelezés pazar, csodaszép, a vendégek ámulhattak mikor beléptek a feldíszített lakásba.



Ötletnek nem rossz, még akkor sem ha ezért valószínűleg mélyen a  zsebünkbe kell nyúlni.


2012. október 22., hétfő

Egyedi, kézzel készített kislányszoknyák

A MY POPPET márka megálmodója, Cintia, weboldalán nagyon interaktív alkotó.
Nagyon szeretem a kis szoknyácskáit, és bár közeleg a tél, nyakunkon az ősz, vastagabb harisnyával simán hordhatóak az alábbi kis színes szoknyák.
Nagyon szeretem ha a gyerek ruhadarabok színesek, és a minták kavarodnak bennük, szerintem nagyon szépen megfér egymás mellett a piros-fehér pöttyös textil és a virágmintás lila anyag. Vidámnak kell lenniük ezeknek a  ruhadaraboknak, nem csili-csárénak. A mesefiguráknak sincs helye szerintem a ruhácskákon, a mintáknak színeknek viszont annál inkább. Hálaazégnek ez a tendencia kezd nagyon elterjedni, egyre több tervező, alkotó, varrónő ezt képviseli. :) Hajrá hajrá, nagyon jól teszik. ;)


2012. október 21., vasárnap

Gyerekszobák - kicsit másképp

Amikor gyerekszobát rendezünk be, mindig próbálunk kedveset, aranyosat kitalálni, ha fiú akkor kékeset, ha lány lesz az ott lakó akkor rózsaszíneset.
Ennek a  trendnek igazán szembe mehetünk. Na nem úgy hogy az előbb említett két színt felcseréljük, hanem úgy hogy valami kevésbé konvencionálisat alkotunk.
A disney figurák rég kimentek a  divatból, és valljuk be halál unalmasak is. A gyerek csak bambul rájuk, semmit nem fog fejlődni sem a kreativitása sem a tanulása, így szét kell néznünk az interneten, hogy onnan merítsünk ihletet, milyen is legyen porontyunk szobája.

A klasszikus kanapé megoldást felválthatjuk több óriás padlópárna egymásra halmozásával. Hogy miért jobb ez? Pl mert alacsonyabb ha úgy pakoljuk, ezáltal kisebbet lehet esni. :) És ha színeseket veszünk, akkor kombinálhatjuk őket többféle variálási szempont alapján......sőt, gyermekünk úgy használhatja őket mint óriás lego darabkákat, különféle formákat létrehozva velük. Hát mi ez ha nem kreatív megoldás? :) Ráadásul olyan jó puha rajtuk feküdni, és oylan vidámmá teszik a pihenő sarkot.