2012. október 21., vasárnap

Gyerekszobák - kicsit másképp

Amikor gyerekszobát rendezünk be, mindig próbálunk kedveset, aranyosat kitalálni, ha fiú akkor kékeset, ha lány lesz az ott lakó akkor rózsaszíneset.
Ennek a  trendnek igazán szembe mehetünk. Na nem úgy hogy az előbb említett két színt felcseréljük, hanem úgy hogy valami kevésbé konvencionálisat alkotunk.
A disney figurák rég kimentek a  divatból, és valljuk be halál unalmasak is. A gyerek csak bambul rájuk, semmit nem fog fejlődni sem a kreativitása sem a tanulása, így szét kell néznünk az interneten, hogy onnan merítsünk ihletet, milyen is legyen porontyunk szobája.

A klasszikus kanapé megoldást felválthatjuk több óriás padlópárna egymásra halmozásával. Hogy miért jobb ez? Pl mert alacsonyabb ha úgy pakoljuk, ezáltal kisebbet lehet esni. :) És ha színeseket veszünk, akkor kombinálhatjuk őket többféle variálási szempont alapján......sőt, gyermekünk úgy használhatja őket mint óriás lego darabkákat, különféle formákat létrehozva velük. Hát mi ez ha nem kreatív megoldás? :) Ráadásul olyan jó puha rajtuk feküdni, és oylan vidámmá teszik a pihenő sarkot.










Nagy kedvencem a fehér fal, fehér plafon fehér padló kombinációja, mert így a berendezés olyan színes és mintás lehet, amilyet csak szeretnénk. Az eklektika csodás dolog. Az emlékek amik végig kísérik gyerekkorunkat, mind ott vannak a lakberendezési tárgyainkban. ÉN szeretném majd a kedvenc, apukám által készített fa szekrényeimet majd a lányom vagy fiam szobájába betenni....és nem fog zavarni ha az ágya egy új darab lesz, stílusban valami egészen más. Szívesen letakarom majd azzal a takaróval, amit anyukámtól kaptam, amit a bécsi bolhapiacon vásárolt nekem mikor tini voltam. És szívesen tenném bele azt a szőnyeget amit a nagyszüleim házában néztem 20 évig, és ami sosem tetszett gyerekként, de most így felnőttként a sok sok emlék miatt szívesen nézném még vagy 50 évig.
Az eklektika lényege az emlékek egymásra pakolása, vagy egy egy régi darab használata amit a garázsvásáron lőttünk a hétvégén. :) Én azokat a tárgyakat szeretem, amiknek múltjuk van, amik mesélnek. És ha a gyermekünk ilyen környezetben nő fel, tudni fogja mindig, mi az az érték.

A plafonról lelógatott papír díszítőelemek azért nagyon jó  dolgok, mert könnyen és viszonylag olcsón tudjuk őket cserélgetni, tehát egy instant lakberendezési folyamatot indíthatunk el velük. :) Ha gyermekünk megunja a zöldes árnyalatokat és a hosszúkás formákat, jöhetnek a lilás árnyalatú kerek formák. :) A közös felakasztgatás pedig jó ok az idő hasznos eltöltésére.

Egy kidobásra vagy eltüzelésre szánt nagyon régi rossz állapotú íróasztalban megláthatjuk a csodát.  Ha párunk vagy apósunk, vagy édesapánk jó kézügyességű, nyugodtan rábízhatjuk a  felújítási munkálatokat.  Instrukciónak azért adjuk meg milyen színre vágyunk, ha többfiókos az "illető" akkor mivel gyermekszobába szánjuk, nyugodt szívvel festessük a fiókokat különféle színűekre. Akkor is jó szolgálatot tesz ez a fajta íróasztal ha gyermekünk még nem iskoláskorú, hisz a sok sok fiók gondosan elrejtheti a rajzeszközök sokaságát, vagy az asztal lapján elhelyezett tárolókban tartókban könnyen elhelyezhetjük a papírokat, ceruzákat, krétákat.
Ha az asztal fölötti falra kifeszítünk egy nagy és vastagabb fajtájú rajzlapot, akkor az firkáló felületként használva a szoba kreatív része lehet. Üzenőfalnak sem utolsó. ;-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése