2012. szeptember 28., péntek

Börtöntöltelékes gyerekszemüveg reklám - * Very French Gangsters *




Nekem 3 éves korom óta van szemüvegem, 4 éve pedig már csak kontaktlencsét használok.
Amikor gyerek voltam a szüleim kézen fogtak, elvittek egy optikushoz (óóó azok a 80-as évek), és kaptam amit kaptam.
A mostani kicsik viszont választhatnak, nem is akármiből, nem is akármilyen reklám hatására. :-)

A reklám születésekor a szakember vagy sokáig töri a fejét a frappáns megjelenésen, vagy hirtelen pattan ki a  fejéből az ötlet. Hogy a Very French Gangsters marketingeseinek melyik jutott, azt nem tudni, de a végeredmény magáért beszél.

Az egy dolog hogy szemüveget kell eladni. Ehhez portréfotó dukál.....de hogy gyerekeket bűnözőbőrbe bújtassák ezért és a nyilvántartásba vételkor készített fotó legyen az alapötlet, az igazán különleges. :)

A hatás nem marad el, ebben biztos vagyok.  ;-) Nektek hogy tetszik?

(alul szemüveg vásárlási tanácsok a legkisebbeknek (-:  )














A kis őrült gitáros.....




....és ha már szemüveget kell venni a gyereknek, vegyünk figyelembe pár dolgot.

Óvodás korban az a legfontosabb, hogy praktikus legyen a szemüveg. Praktikus és strapabíró, nem baj ha leesik, nem baj ha odaütődik a konyhaszekrényhez, vagy nem törik ketté egy egy hempergés alkalmával. Az 1-2 éves gyerkőcöknek gumiszerű anyagból készült keret való, a fej hátsó részén kapoccsal összezáródó, hogy biztosan a helyén maradjon.Az óvoda végéig hordhatóak a rugós szárú szemüvegek, amik szintén a helyükön maradnak játék közben. Egy hátránya van, hogy a fülkagylót kissé előrenyomja.

Iskolás korban kezd előtérbe kerülni a kinézet. Hasonlóak külsőre mint a felnőtt szemüvegek, és sajnos árban is megközelítik azokat. Főleg a márkásabb, vagy liszensz köteles figurákat ábrázoló szemüvegek (pókember, hellókitti...például) kerülnek többe.

Vásárláskor fontos arra figyelni, hogy az ami a szemüveget az arcon tartja, a kis orrocska, ebben a korban még túl pici ahhoz hogy bármit meg tudjon tartani. Az orrnyereg formájához kell a szemüvege igazítani.

A gyermekszemüveg lencséi főként műanyagok, hiszen ez az anyag könnyű, és nehezen törik.Egyre elterjedtebb a polikarbonát mint alapanyag. Igaz van egy kis felára, de tartósabb, a gyártók több év garanciát vállalnak rá, és ingyenesen cserélik ha garancia ideje alatt eltörik, elreped.

A szemüveg árát növelik az UV és antireflex réteg ráhelyezése, a karc-, és páramentesítő valamint a zsír-, és portaszító bevonat kérése.




Ultra minimál gyerekruhák és ultra őrült macik - ez a MUKU

Próbálom megfejteni miért szeretné a cég a gyerekeket olyan ruhákba öltöztetni amit utoljára a középkorban hordtak, amikor még sem színes sem mintás, sem pamut anyagú ruhák nem készültek..... na de nem nagyon megy.
Mindenesetre a MUKU egy eléggé népszerű márka, kombinálva vidámabb darabokkal pedig kifejezetten hordhatóvá is válik, na de ehhez kell a saját fantáziánk, hisz a  képekre pillantva úgy tűnik erre számítanak is.















A mostanában kifejezetten kedvelt (azaz trendi) menta szín jó választás volt.









Ami viszont a márka pikantériáját adja, az az volt, hogy a tervezők szakítottak az édesen puha, simogató játékmackók sikerével, és úgy gondolták beújítanak.
Ennek eredménye az lett, hogy a mackókat kifordították bőrükből-szőrükből.





2012. szeptember 27., csütörtök

A Manka "anyukájának" sokoldalúsága : Horváth Mónika

A babaalkotó és ami mögötte van.




Horváth Mónikáról már írtam, hogy foglalkozását tekintve illusztrátor. 4 blogot is vezet egyszerre, elképesztő hogy mindre van ideje, energiája.  :)

A Vajaspánkó egy gasztroblog, Agócs Írisszel közös "gyermek",  letisztult formavilága és gyönyörű fotói egyszerűen széppé teszik. A megfőzött, dokumentált finomságok se kutyák, találni itt vega, bio, indiai konyhát, sőt még édességeket is, nagy számban.










A Vajaspánkó blogot ITT  követhetitek.  ;-)


Az Illusztrátor Pajtások Mónika eredeti foglalkozásának ad otthont, a rajzolásnak, illusztráció tervezésnek.
Időről időre bepillantást enged munkáiba egy egy poszt formájában.
A blogban megjelennek más művészek, illusztrátorok nevei is, ellátogathatunk az Ő oldalaikra is, és így megismerhetjük Mónika "kollégáinak" munkáit.
Köztük van Agócs Írisz (Artista Blog), Boros Mátyás, Keszeg Ágnes, Kasza Juli, Kiskovács Eszter, Krebsz Iván (aki fest és bábokat is készít), Deák Panka ...és mg nagyon sokan mások is.






Mónika könyveket is ír és illusztrál:





....és amik még nagyon tetszik:






Az Illusztrátor Pajtások blogot ITT  követhetitek figyelemmel.

A Vattacukorhajú Lány Mónika egyfajta napló-szerű blogja. Általa bepillanthatunk mindennapjaiba, legyen szó munkáról, vagy szabadidő eltöltésről.

Olvashatunk kirándulásról...




...letölthetünk minden hónapban aktuális Mankás háttérkép naptárat....


...infót kapunk arról Mónika milyen újdonságokkal készült éppel, legyen szó Mankáról, táskákról, vagy könyvekről, füzetekről...


Frida Kahlo !!!  *_*  









...de azt is megtudhatjuk, hol, hogyan alkot Mónika.....





A Vattacukorhajú Lány életét ITT követhetitek.


A 4. blog pedig nem más mint a Manka blog, amiről korábbi bejegyzésemben  már írtam.
Mónika ezt a  blogot tavasz óta innaktív állapotban tartja, a facebook-on viszont folyton frissülnek az események, és ott láthattok friss fotókat, munkákat is.

A Facebook oldalt ITT találljátok.   ;-)