A francia lecsó. Imádom. Azt hiszem így foglalhatnám össze, mit érzek eziránt az étek iránt. :)
Már jó pár éve nagy rajongója vagyok az egytálételeknek, én nem is értem miért. Valószínűleg mert mostanában fedezem fel őket. Gyerekkorom - ami a gasztronómiát illeti - legfőképp abból állt., hogy finom grillezett vagy sütött, vagy rántott húsokat ettünk körettel. Édesapám kívánságára. Ami persze nem rossz, sőt, nagyon is jó, csak hát milyen az ember lánya aki gourmand-nak tartja magát? Az íz kezd a legfontosabb lenni, ezért csak kutat kutat utána. :) Tini koromban megismerkedtem a lecsóval, azóta vagyok a rajongója, majd később a francia változattal, a ratatouille-lal. A zöldségek képezik az étkezéseim gerincét, így ez az étel könnyen foglalhatja el szívemben is az egyik legnemesebb helyet. :)
Nagyon nagyon könnyű elkészíteni, ettől függetlenül nem dobálom össze ukkmukkfukk. :) Persze így is max 15 perc az elkészítési ideje.
Mivel ma este Olaszországba utazunk, és a paradicsomos étkek jelentik majd a mindennapjainkat, így ebből a tegnapi adagból nem hagytam a páromnak mára (cserébe tegnap elvitt Budapest legjobb olasz éttermébe vacsorázni).
Már jó pár éve nagy rajongója vagyok az egytálételeknek, én nem is értem miért. Valószínűleg mert mostanában fedezem fel őket. Gyerekkorom - ami a gasztronómiát illeti - legfőképp abból állt., hogy finom grillezett vagy sütött, vagy rántott húsokat ettünk körettel. Édesapám kívánságára. Ami persze nem rossz, sőt, nagyon is jó, csak hát milyen az ember lánya aki gourmand-nak tartja magát? Az íz kezd a legfontosabb lenni, ezért csak kutat kutat utána. :) Tini koromban megismerkedtem a lecsóval, azóta vagyok a rajongója, majd később a francia változattal, a ratatouille-lal. A zöldségek képezik az étkezéseim gerincét, így ez az étel könnyen foglalhatja el szívemben is az egyik legnemesebb helyet. :)
Nagyon nagyon könnyű elkészíteni, ettől függetlenül nem dobálom össze ukkmukkfukk. :) Persze így is max 15 perc az elkészítési ideje.
Mivel ma este Olaszországba utazunk, és a paradicsomos étkek jelentik majd a mindennapjainkat, így ebből a tegnapi adagból nem hagytam a páromnak mára (cserébe tegnap elvitt Budapest legjobb olasz éttermébe vacsorázni).
Hozzávalók:
- 1 cukkini
- 1 padlizsán
- 1 fej fehér főző hagyma
- 2 vékonyka gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 rúd póréhagyma
- 4 szál szárzelller
- 1 paradicsom konzerv
- 1 kalifornia paprika
A "további bejegyzések"-re kattintva (itt alább) lapozz tovább a receptért és a fotóimért!! ;-)