2013. január 5., szombat

Ötletek ékszerek tárolására ;)

Ha már túl sok az ékszered és csak kallódnak a  fiókjaidban és a polcaidon, akkor ezek a tartók remek megoldást kínálhatnak. :)
A legtöbbet te magad is elkészítheted. A lényeg hogy rendszert alkotva tárolhatod ezek utána  becses nyakba, karra és fülbe valóidat. ;)






Lapozz tovább......

Különleges kézzel készített amerikai textilbabák :)

ETSY-na bukkantam rá ezekre a fura kis lényekre. :) Az amerikai tervező Nichol Brinkman tényleg egyedit alkotott, nem az a tipikus teddy maci stílus. :)



Lapozz tovább.......

2013. január 4., péntek

Interaktív Hisztimesék :)

Az ajándékozásról most egy ideig hallani sem akarunk...gondolom én. :) Kivéve ha szülők, nagyszülők, nagynénik vagy nagybácsik vagyunk. :) Mert egy gyereknek bármikor lehet, kell, szabad. Ajándékozni.

Már Karácsony előtt felfigyeltem egy új IPhone alkalmazásra, és gondoltam most szóvá is teszem, hiszen rengeteg szülőnek van már ilyen készüléke, és ez a mostani kis alkalmazás nagyon hasznos és aranyos.
Na és ez nem más, mint hangoskönyv IPhone-ra applikálva. Persze nem is akármilyen, hanem mesekönyv. A Hisztimesék Berg Judit fejéből pattantak ki. :) A hangoskönyv pedig Ónodi Eszter és Ördög Nóra hangján elevenedik meg.
Utazáskor igazán jó szolgálatot tesz majd.......letölthető INNEN, nagyon jó kis áron. ;)


Elkezdődött...... :)

Január 2, nekem is munkanap már. :) Elkezdtem készíteni a tavasz/nyári gyerekkollekciót, fogok kitenni képeket a munkafolyamatról, és majd a végeredményről is. ;) A kollekcióban végigviszem a "madár és egyéb dolgok a cica gyomrában"- témát. :)


2012. december 31., hétfő

Isteni finom BRIÓS

Egyszerűnek tűnő édességet hozok, amit elkészíteni annyira nem egyszerű. Na jó, annyira nem is bonyolult, mindjárt meglátjátok, de az hogy 3 órán keresztül készül, eléggé próbára teszi az idegeimet. :)
Éppen ezért javaslom hétvégén, már délelőtt elkezdeni.


Sokszor nem bírok magammal, és az olvasott receptet átírom kedvem szerint. Általában ezeket a próbálkozásokat siker koronázza, de van hogy mellényúlok. Pl ha a recept azt írja hogy friss élesztőből kell 3 deka, azt tartsuk be és ne szárítotthoz nyúljunk mert csak az van otthon. Na így hozzá se kezdjünk. Én megtettem, pár nappal ezelőtt, és hát a kukában landolt az egész. :-/ 3 deka friss élesztő, vagy semmi.

Lapozz tovább a receptért és a fázisfotókért. ;-)

2012. december 30., vasárnap

Paradicsomleves - kicsit másképp

Vasárnap van. A húslevesek ideje. Én legalábbis így nőttem fel, édesapám nagy kedvence a húsleves, és mivel muszáj volt minden vasárnap ezt enni, nem is nagyon szerettem. Persze mióta kirepültem otthonról, és akkor eszem amikor akarok, már sokkal jobban szeretem. :) Enni. Csinálni nem igazán, pedig állítólag  a legkönnyebben elkészíthető leves.

Na nem baj, én ha húsról van szó, maximum a tárkonyos csirkeragulevesig megyek el.
És bár ma hiába van vasárnap, hús nélküli nagyon egyszerű levessel jöttem, ez pedig a paradicsomleves. :)

Nagyon szeretjük, szeretem.....az elkészítése pedig tényleg pofonegyszerű.


Lapozz tovább a receptért és a fázisfotókért. ;)

Gizi Karácsonyra kislányt kapott :)

Nagy nagy öröm történt, hisz megérkezett hozzánk Lujzi, Gizi kislánya. Lány lett, de biztos fel fog próbálni fiú ruhákat is amint készül. ;)
Még neki is Karácsony van, tehát még pihen, de januártól nagy munkában lesz Ő is.




Gizi baba munkába állt ;-)

A mai napon fotóztam a nyakláncaimat....de immár Gizi nyakában. :)
Ezek még a 2012 AW kollekció darabjai, de már készülnek a 2013 SS példányok. ;)