Vasárnap van. A húslevesek ideje. Én legalábbis így nőttem fel, édesapám nagy kedvence a húsleves, és mivel muszáj volt minden vasárnap ezt enni, nem is nagyon szerettem. Persze mióta kirepültem otthonról, és akkor eszem amikor akarok, már sokkal jobban szeretem. :) Enni. Csinálni nem igazán, pedig állítólag a legkönnyebben elkészíthető leves.
Na nem baj, én ha húsról van szó, maximum a tárkonyos csirkeragulevesig megyek el.
És bár ma hiába van vasárnap, hús nélküli nagyon egyszerű levessel jöttem, ez pedig a paradicsomleves. :)
Nagyon szeretjük, szeretem.....az elkészítése pedig tényleg pofonegyszerű.
Na nem baj, én ha húsról van szó, maximum a tárkonyos csirkeragulevesig megyek el.
És bár ma hiába van vasárnap, hús nélküli nagyon egyszerű levessel jöttem, ez pedig a paradicsomleves. :)
Nagyon szeretjük, szeretem.....az elkészítése pedig tényleg pofonegyszerű.
Lapozz tovább a receptért és a fázisfotókért. ;)
A hozzávalók:
- 1 liter 100%-os paradicsomlé
- 0,5 l víz
- só
- bors
- pár csipet barnacukor
- póréhagyma (felaprítva majdnem fél marék)
- angol zeller levél és szár (felaprítva majdnem fél marék)
Így csináld:
- tedd oda főni a paradicsomlevet és a vízet, együtt :)
- sózd meg, borsozd meg óvatosan....és beleteheted már a pár csipet cukrot is (a végén éreztem hogy a cukor kevés lesz, így kóstolás után úgyis kiderül mennyire van szükséged még)
- aprítsd fel jó apróra a hagymát, és a zellerlevélkéket kevéske szárral......majd pirítsd meg olajon
- amikor ezek már üvegesre pirultak, mehetnek bele a levesbe
- igazából amint felrottyan onnantól kezdve kb 2-3 percig főzöm közepes vagy alacsony lángon
- tálald zeller zöldjével és fűszerezd utólag szükség és ízlés szerint ;)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése