2012. december 1., szombat

Sütőtökös csokis keksz



Az ősz és végig a tél nagy slágere a sütőtök. Én imádom simán magában megsütve, de sütibe keverve ad valami érdekes ízt az egésznek, aminek még az sem tud ellenállni, aki nem szereti a sütőtököt. :)
A következő sütit rendszeresen elkészítem, most bőszen fotóztam is, hogy be tudjam itt mutatni. Mindenki aki kóstolta már, nagyon megszerette.
A recept a sajátom, amit én alakítottam egyéni ízlésünk és étkezési szokásainkhoz. ;-)

Szóval, a hozzávalók:


  • nyersen kb 1 kg-os sütőtök
  • 15 dkg nádcukor
  • 25 dkg holland vaj (nem, nem Ráma kocka margarin....azt felejtsük el egy életre)
  • 1 tojás
  • 20 dkg fehér liszt
  • 20 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 10 dkg dió
  • 10 dkg étcsokoládé (ezt most kifelejtettem :)  de nagyon kell bele!)
  • 10 dkg fehér csokoládé (most olyat tettem bele amiben mandula is volt)
  • 20 dkg apró szemű zabpehely
  • fél zacskó sütőpor
  • 1 csipet só
  • 2 kávés kanál fahéj

És a munkamenet:


lapozz TOVÁBB itt lent, és nézd meg hogyan kell elkészíteni! :)

2012. november 30., péntek

D.I.Y. csudaszép muffin dísz

Elkészítetted a tökéletes muffint, de fel szeretnéd még dobni valamivel?
Dekor tapasszal ezt könnyen megteheted. A képeken az elkészítés menete, a dekor tapaszt pedig innen vásárolhatod meg: coloringtape.com







Forrás: coloringbubblestape.blogspot

2012. november 29., csütörtök

MASNI Magazin - Karácsonyi kiadás

Megjelent kedvenc magyar kreatív online magazinom Karácsonyi kiadása. A Masni magazin hozza a már megszokott színvonalat, rengeteg saját kézzel készíthető (D.I.Y.) dekoráció és sok sok apróság található benne, hogy ne unatkozzunk az ünnepek előtt sem. :)



A Magazint ITT tudjátok letölteni. ;-)


Karácsonyi hasznos ajándék - a könyv

A könyvkereskedőknek egész évben nincs annyi bevételük, mint karácsonykor. Ajándéknak igazán hasznos a könyv, ezt el kell ismerni, a gyerekkönyv piacon pedig egyre több az igényes, értéket képviselő mű. A klasszikus könyvekben az emlékeket találjuk meg, amelyeket szívesen átadjuk gyermekeinknek, a kortárs írók pedig a modern meseírás mellett teszik le a voksukat, sokszor nagyon is tehetségesen.
A meséken kívül vannak nagyon hasznos könyvek, melyek pl a művészetekkel, a design-nal ismertetik meg a  gyerekeket. Erre szerintem nagy szükség van, és jó ha este az ágy mellett ülve jutnak ilyen információkhoz, nem az interneten keresztül. ;-)
Nézzünk meg pár könyvet amit én is ajánlok a  fa alá.



A Királylány születik egy nagyon nagyon szép kötet. 

A mesékből jól tudjuk, hogy a királylányok születésénél gyakorta bábáskodnak tündérek, akik megáldják az újszülöttet. A kisbabák még meghallják ezeket a jókívánságokat, de ahogy telnek az évek, egyre kevésbé emlékeznek rájuk. 
Boldizsár Ildikó, és Szegedi Katalin csokorba gyűjti mindezeket a jókívánságokat, hogy korunk királylányai emlékezzenek rájuk míg élnek, s édesanyjuk mesélhesse nekik amíg csak tudják. 
A könyvben kilenc, egészen különböző vidékekről érkező mesebeli királylány látogat el a Földre egy mai kislány születésekor, és ajándékba mindegyikük 1-1 női értéket hoz, a hozzájuk társuló természeti jelenséggel, melyet társnak, kísérőnek ajánl. 
Remek ajándék ez a gyönyörű kötet kislányoknak és édesanyjuknak.


Pogány Judit főszereplésével az Örkény Színházban már évek óta nagy sikerrel játsszák ezt a gyermek darabot, de most végre könyv formájában is megjelent A sötétben látó tündér. 

Bagossy László varázslatos, népmesei elemekből építkező mégis nagyon mai meséje az utóbbi évek gyerekirodalmának egyik legszebb darabja. A mesét az Ibby díjas Takács Mari finom, érzékeny rajzai kísérik.

Lapozz TOVÁBB és nézd meg a  többi könyvet is amit ajándékba ajánlok kisebbeknek, nagyobbaknak. ;-)

2012. november 28., szerda

(Ne) őrüljünk meg Karácsonykor :)

Most akkor igen vagy ne? :) Aki vicces kedvében van, az csak nyugodtan. A gyerekek úgyis imádják a  figyelmet. :)
Hát ezekben megkapják, az tuti. :-D




Lapozz tovább..... ;-)

Karácsony a lakberendezésben

Ahogy közeleg a Karácsony, sokat gondolkodunk azon hogy varázsoljunk ünnepi hangulatot a lakásunkba. Elkezdünk több mécsest használni, és olyan dekorációs eszközöket amelyek a tél hangulatát idézik. Akkor is ha épp nincs fehér Karácsonyunk.
Ha nem állítunk karácsonyfát, attól még lehet nagyon hangulatos a nappalink. Egy egy apró részlet is lehet találó és meghökkentően szép, egy csokorba helyezett gyertya installáció, vagy egy nagy koszorú a kandalló fölé lógatva mind mind egyedivé teszi az enteriőrt. Használjunk bátran színeket, már nem csak a zöld és a piros a karácsony színei, újabban a  cikláment, és a türkizt is bedobják a merészebbek. :) Én mégis a fehéret favorizálom, mint mindig, mert ahol a  fehér a fő szín, oda mindig becsempészhetünk egy egy kisebb kiegészítővel valamilyen élénk színt, amitől különlegesebbnek hat az egész.
Kedvenc skandináv képemmel kezdek, a kutya csak ráadás rajta. ;)


Lapozz tovább a többi szuper enteriőrért ;)

2012. november 26., hétfő

Nem zöld karácsonyfák



Mi a véleményetek a nem zöld, esetünkben fehér karácsonyfákról?
Az ugye alap, hogy ezek műfenyők, amitől sokan ódzkodnak. Viszont azt megfigyeltem, mert nem lehet nem észrevenni, hogy egyre szebbek, dizájnosabbak, igényesebbek kerülnek ki a gyárakból, és nem mondom hogy idén elcsábulok egyre (  hisz nem egyedül vagyok döntéshozó :)  ), de azt meg kell mondjam, elég esztétikusak.
Az utánozhatatlan fenyő illatot sajnos nem árasztják magukból, de jó alternatívát jelenthetnek, ha valamiért nem akarunk, vagy nem tudunk zöld, élő fenyőt feldíszíteni Karácsonykor.







D.I.Y. Alternatív karácsonyfa - POST IT-ra fel!

Szinte mindenkinek van otthon 1 nagy egész alakos tökre. Főleg ha hölgy is van a családban. Ha pedig netalántán kettő lenne, akkor az azért jó, mert az egyikből készíthetünk alternatív karácsonyfát. Azaz egyikre készíthetünk. :) Méghozzá sok sok POST IT cetlivel, lehetőleg jó színesekből.

Nincs másra szükséged hozzá mint az álló tükörre és egy nagy csomag POST IT-re, esetleg egyéb apróbb dekorációs elemre, de ez már ízlés kérdése.
Szóval figyelj:


Fogd a tükröt, ragaszd fel rá a POST IT-eket karácsonyfa alakzatban. :) A tükörre esetleg tűzz még egyéb karácsonyi dekorációkat, girlandot vagy lámpafűzért...... a cetlikre pedig írj színes filcekkel karácsonyi jókívánságokat, vagy kívánságokat, vagy a szeretteid nevét. :)


Forrás: southernliving

Villango * textil nyakláncok - újabb elkészült darabok

Ahogy közeleg a Karácsony, próbálok felkészülni az ajándékozásra. :)
Most már hetente fog készülni újabb adag, egészen Szentestéig, az ajándékcsomagolás még mindig INGYENES, és szívesen postára adom bárhová ;-)
A nyakláncok megvásárolhatóak itt:  MESKA boltom, vagy ha a vadiújak még nincsenek fent de olyat szeretnél, akkor a képét csatold be e-mail-be, vagy ha teljesen egyedi színkombinációra vágysz, a leírását a rendelésnek küld el a mail címemre. ;) Ami:   villangoclothing@gmail.com

A mostani hétvége termése:







Nézd meg a többi újdonságot, és LAPOZZ TOVÁBB! :-)

2012. november 25., vasárnap

Édesen vintage gyerekrucik :)

Hát nem édesek? :) Mintha a nagyimat látnám....imádnivalóak a minták, színek,a  formák. :) És én még hordtam kendőt gyerekkoromban, és nem bántam mikor fel kellett vennem, hisz tudtam, mamámnak igaza van, védi a fülemet a hűvös szellő ellen.




Cicák és egyébb állatságok a pulcsikon

Ez itt most felnőtt ruha.....de nem hagyhattam ki mert annyira aranyosak, és különlegesek. Manapság nagy divatját éli állatokat a pulcsikra tenni, főleg háziállatokat és az erdő lakóit. :)
A Szputnyik Shopban találjátok meg a következő darabokat, képek alatt weboldal-t csatoltam. :) Érdemes elmenni hozzájuk, nagyon egyedi darabok várnak ott mindenkit. ;-)
Az Andy Warhol-os frizurás kutya szerintem mindent visz. :-D





Lapozz tovább a többi szuper pulcsiért......