2013. április 25., csütörtök

DESIGNPLACC - a Kőleves Kertben


Múlt hét vasárnap jelentem meg a Designplaccon. A Kőleves Kert ugyanabban az utcában van mint a Szimpla Kert, és ez nem más, mint a 7. kerületi Kazinczy utca Budapesten. ;-)
A zsidó negyed nagy kedvence a turistáknak, tele van fantasztikus kis design üzletekkel, modern és barátságos kávézókkal, romkocsmákkal, újonnan nyíló éttermekkel, bisztrókkal.

A Kőleves Kert-hez tartozik egy nagyon szépen felújított bisztró-étterem rész is, na és a KERT ahol bonyolódnak a dolgok.



Igen, itt voltam én. :)

Sok kisgyermekes család is benézett a vásár ideje alatt, de ez nem a vásár miatt volt. A napsütés, a jó idő, és a grillezett étkek illata az utcáról bevonz sok mindenkit. A külföldi itt élő vagy turista fiatalok nagy kedvence is a Kőleves Kert, sokszor alig hallok magyar szót. 
Azt viszont nagyon sajnálom, hogy a Király utca zsidó negyed béli része annyira le van pukkanva, a magas önkormányzati üzletbérlési árak miatt kevesen vannak talpon, minden negyedik üzlet be van zárva. Egy cikk, és a statisztika szerint, én viszont ahogy végigsétálok a Nagymező utca és a Deák tér közti Király utcán, rengeteg bezárt üzletet látok, amelyek portálja koszos, csúnya, össze van firkálva vagy ragasztva. 
Szerencsére sok sok olyan kis szigetecske van a város belsőbb részeiben mint a Kőleves Kert. 

Szeretem ezeket a helyeket felfedezni, valószínűleg csinálok majd nekik egy külön cikket is.
De most akkor íme a designplaccos fotók.

(a ruhakészletemről a weboldalamon tudtok tájékozódni ;-) )


A napi első kis vevőm, aki egy szupi nyakláncot választott magának apukája segítségével. :)






Barátnő, unokahúg és nagynéni. :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése