2012. november 9., péntek

Kutyaházak kicsit másképp



Kenya Hara a MUJI kreatív igazgatója megunta az unalmas kutyaházakat, és úgy döntött, karöltve több designerrel tervez jobbakat. Így születtek meg a következő alkotások.


Azt mondják, az uszkár az egyetlen kutyafajta aki nem csak felismeri saját magát a tükörben, de még gyönyörködik is a tükörképében. Ezen tudományra alapozva tervezte meg emelvényes tükrös kis bútorát Konstantin Grcic. 

Kattints a további bejegyzésekre....és nézz szét a tervezők további munkái közt. ;)




Azt nem tudom a fenti buldog mennyire érzi otthonosnak a házikóját, minden estre egész jól be van rendezve. :) Tervezője, Sou Fujimoto igazából nem is a buldognak akart kedvezni, egyszerűen csak a  tavasszal átadott állvány sokaságból álló épületét szerette volna miniatűrben is létrehozni.


Mindannyian ismerjük az érzést, milyen az amikor leguggolunk és kutyánk meleg barna szemébe belenézve látjuk a  szeretetet, a rajongást, a szépséget. Na már most aki nem szeret leguggolni, vagy nem tud, annak itt ez a szuper bútordarab ahol elég csak leülnünk, a kutyusnak pedig feljebb mászni, és máris szemeink egy vonalba kerülnek. ;) Tervezője Atelier Bow-Wow.


Kayuzo Sejima japán építész hölgy nem bonyolította túl a fekhely fogalmát. A fehár vattaszerű bundával megáldott bischon inspirálta arra hogy egy kutyusához illő ágyacskát tervezzen, ami szintén bolyhos, és szintén felhőre hasonlító formát alkot. 


Gyönyörű ez a letisztult formájú kutyaház, ami nem csak szépségével, de funkcionalitásával is kitűnik a többi közül. Aki azt hitte csak kisbabát lehet alvásba ringatni, most kipróbálhatja milyen egy kutyust. Netán kutya babát. :) A házhoz tartozó kötelet finoman mozgatva érjük el a ringó hatást, (remélhetőleg) kutyánk nagy örömére. ;) Tervezője a holland MVRDV csapata. 


Forrás: dasmodell





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése