Azt szeretem az őszi szabadságomban, hogy mindenre szánok időt ilyenkor. Még a sajtos rúd sütésre is. :)
Így meg is tettem. A recept saját kreáció, és egész jó a végeredmény.
Szóval:
Hozzávalók
- 30 deka fehér liszt
- 30 deka teljes kiőrlésű liszt
- 50 deka vaj (igazi vaj, nem margarin..... ha igazán finomat akarunk enni)
- egy csipet sütőpor
- 1 tejföl
- 4-5 csapott kávés kanál tengeri só
- 10 deka reszelt sajt a masszába
- 10 deka reszelt sajt szórni (sajtoknak válasszunk nyugodtan különlegeset, én goudával szórtam a tetejét, belülre trappista került)
Munkamenet
- Mindent keverjünk össze úgy ahogy van, majd gyúrjuk masszává. Zsíros lesz eléggé, ne ijedjünk meg tőle. :)
- Tegyük be a hűtőbe 1 órára kb.
- Miután megpihent kicsit és meg is dermedt, kivesszük, a kisujjtól kicsit vékonyabbra nyújtjuk.
- A reszelt sajttal megszórjuk, majd derelyevágóval 2 cm-es csíkokra vágjuk.
5. Ezután még keresztbe is elvágjuk hogy kb 7 cm-es szeleteket kapjunk.
6. Be az előmelegített 200 fokos sütőbe, alá sütőpapírt rakjunk. Nagyon kell figyelni, mert hamar elkészülnek, ha 2 tepsivel dolgozunk, akkor gyorsabbak vagyunk. Míg az egyik hűl, a másik sül. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése