2012. október 29., hétfő

Sajtos rúd - egyszerű, gyors, finom!


Azt szeretem az őszi szabadságomban, hogy mindenre szánok időt ilyenkor. Még a sajtos rúd sütésre is. :)
Így meg is tettem. A recept saját kreáció, és egész jó a végeredmény. 
Szóval:

Hozzávalók


  • 30 deka fehér liszt
  • 30 deka teljes kiőrlésű liszt
  • 50 deka vaj (igazi vaj, nem margarin..... ha igazán finomat akarunk enni)
  • egy csipet sütőpor
  • 1 tejföl
  • 4-5 csapott kávés kanál tengeri só
  • 10 deka reszelt sajt a masszába
  • 10 deka reszelt sajt szórni     (sajtoknak válasszunk nyugodtan különlegeset, én goudával szórtam a tetejét, belülre trappista került)



Munkamenet



  1. Mindent keverjünk össze úgy ahogy van, majd gyúrjuk masszává. Zsíros lesz eléggé, ne ijedjünk meg tőle. :)
  2. Tegyük be a hűtőbe 1 órára kb. 
  3. Miután megpihent kicsit és meg is dermedt, kivesszük, a kisujjtól kicsit vékonyabbra nyújtjuk. 
  4. A reszelt sajttal megszórjuk, majd derelyevágóval 2 cm-es csíkokra vágjuk.

5. Ezután még keresztbe is elvágjuk hogy kb 7 cm-es szeleteket kapjunk.
6. Be az előmelegített 200 fokos sütőbe, alá sütőpapírt rakjunk. Nagyon kell figyelni, mert hamar elkészülnek, ha 2 tepsivel dolgozunk, akkor gyorsabbak vagyunk. Míg az egyik hűl, a másik sül. :)








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése