A Halloween inkább az édes ropogtatnivalókat vonzza magával mint a sósat. Szerintem. :) A következőkben egy ilyen édesség elkészítését követhetitek nyomon. Halloween partikra egyszerűen szuper nasi, csak fogod és eszed.
Lapozz tovább...... a További bejegyzések gombra kattintva ... és nézd meg hogyan kell elkészíteni ezt a letteni-képtelenség-finomságot. ;-)
Hozzávalók:
- Olaj spray (vagy olaj és egy sütőecset)
- 1 csésze barna cukor
- fél csésze kukorica szirup
- 1/3 csésze vaj
- 1 evőkanál melasz
- másfél teáskanál vanília kivonat
- fél teáskanál szódabikarbóna
- fél teáskanál só (csapott...)
- 12 csésze popcorn (sótlan, vagy vajas)
Így készítsd el:
- egy nagyobb serpenyőt olajozz be vékonyan
- a sütőt melegítsd elő 220 fokra
- a barna cukrot, s kukorica szirupot, a vajat és a melaszt ebben a serpenyőben közepes lángon olvaszd össze
- vedd le a tűzhelyről, keverd bele a vanília kivonatot, a szódabikarbónát és a sót
- a pocornt öntsük egy nagy tálba, adjuk hozzá a barna cukros masszáát, majd tegyük kiolajozott sütőtepsibe és 220 fokon süssük 1 órán át kb, de 15 percenként forgassuk át.
- ha kész van, vegyük ki a sütőből, formázzunk belőlük (kis hűlés után) közepes méretű golyókat, majd hűtsük még 15-20 percig
- opcionálisan forgassuk bele csokoládéba, vagy színes cukordrazséba majd szúrjunk beléjük óvatosan egy harmadba tört hurkapálcát
- a buliban tálaljuk guszta tálcán, alkalomhoz illő szalvétán, welcome-édességként kínáljuk ;-)
Forrás: cookinglight
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése