2012. október 29., hétfő

Halloween desszert: Csokis-karamellás POPCORN finomság


A Halloween inkább az édes ropogtatnivalókat vonzza magával mint a sósat. Szerintem. :) A következőkben egy ilyen édesség elkészítését követhetitek nyomon. Halloween partikra egyszerűen szuper nasi, csak fogod és eszed.

Lapozz tovább...... a További bejegyzések gombra kattintva ... és nézd meg hogyan kell elkészíteni ezt a letteni-képtelenség-finomságot. ;-)





Hozzávalók:

  • Olaj spray (vagy olaj és egy sütőecset)
  • 1 csésze barna cukor
  • fél csésze kukorica szirup
  • 1/3 csésze vaj
  • 1 evőkanál melasz
  • másfél teáskanál vanília kivonat
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • fél teáskanál só (csapott...)
  • 12 csésze popcorn (sótlan, vagy vajas)

Így készítsd el:

  1. egy nagyobb serpenyőt olajozz be vékonyan
  2. a sütőt melegítsd elő 220 fokra
  3. a barna cukrot, s kukorica szirupot, a vajat és a melaszt ebben a serpenyőben közepes lángon olvaszd össze
  4. vedd le a tűzhelyről, keverd bele a vanília kivonatot, a szódabikarbónát és a sót
  5. a pocornt öntsük egy nagy tálba, adjuk hozzá a barna cukros masszáát, majd tegyük kiolajozott sütőtepsibe és 220 fokon süssük 1 órán át kb, de 15 percenként forgassuk át.
  6. ha kész van, vegyük ki a sütőből, formázzunk belőlük (kis hűlés után) közepes méretű golyókat, majd hűtsük még 15-20 percig
  7. opcionálisan forgassuk bele csokoládéba, vagy színes cukordrazséba majd szúrjunk beléjük óvatosan egy harmadba tört hurkapálcát
  8. a buliban tálaljuk guszta tálcán, alkalomhoz illő szalvétán, welcome-édességként kínáljuk ;-)
Forrás: cookinglight

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése