2015. január 15., csütörtök

Gyönyörű gyerekszobák 2015-ben is - inspirációként

Már régen írtam e témában, és láttam hogy ez a téma nagyon hálás, nagyon szeretitek.
Ismét közeleg a tavasz, sokan erre az időszakra időzítik a lakásfelújításokat, és úgy gondoltam ismét csokorba szedek pár nagyon szép, ízléses és vagány gyerekszoba inspirációt. :)


Elsőnek kezdjük egy nagyon látványos szobával, ahol a főszerep kétség kívül a láncokon függő ágyaké. Még sosem feküdtem ilyenben, de nagy élmény lehet. Csak ne kezdjen el nyikorogni. :) Színek terén nincs különösebb koncepció, én nagyon szeretem azt is ha maga a stílus nincs meghatározva egy szobában. Nekem mindig van egy egy olyan darabom ami valamilyen emlékhez kötődik, így az én gyerekszobáim mindig eklektikusak voltak, és az pont úgy volt jó. :)

Két gyermek egy szobában, ráadásul külön neműek, hajaj, kell a szeparált tér, de azon nyomban. :)
A magasított ágy szuper kis kuckó lehet, alá pedig sok sok holmit tudunk bepakolni. A kis hajóablakon át könnyedén jóéjt tudunk kívánni a tesónak.

Akárcsak a következő és az előző kép, ez is egy dupla hálószobát ábrázol, csak itt két kislány a lakója. Az ágyak egymás mellett a falhoz állítva, tapétával szétválasztva a két territórium. :) A barna és a fehér így együtt lányszobában kicsit furcsa, de imádom a formabontó szülőket, szóval mindenkit csak bíztatni tudok arra hogy ne, ne rózsaszínre fessük a lányunk szobáját.
Sam és Jack még tutira nincsenek kamaszkorban :) hisz ez a szoba csodaszép és nagyon letisztult. Sehol egy poszter, rendetlenség. Remélem a szülők kiélvezték a látványt, a szürke és a halványkék több mint gyönyörű,  egy kis barnával kombinálva pedig elegánsabb színvilágot kapunk.
Ha nincs a két gyerkőcnek két külön szobája, jó megoldás ez az ágyelhelyezés, helytakarékos. Falikép helyett óriás betűkkel a fiúk neve, máris kész az összhang.

Lapozzatok tovább itt alul a többi, csodaszép szobáért a "További bejegyzések"-re kattintva! :)


Egy falra applikált fa ágai mint könyvespolc? Szuper ötlet. :) Gyerekkönyvből sosem elég, csináljuk meg a helyükből a szoba ékét.
Tegyünk közel hozzá egy hintaszéket, melyben ülve olvashatunk csemeténknek minden este.A barna falszín uniszex, nagyon elegáns és meghitt tud lenni. Kékkel párosítanám, de bézzsel is szép, ahogy itt látszik. 
A kis gyerekszobákban fontos a jó helykihasználás. Ez itt adott. A halványlila gyönyörű, nekem volt ilyen gyerekszobám. Mostanában úgyis csuda trendi a levendula árnyalat. :) A natúr fa színt, a fehéret és a halvány kéket párosítani vele szerintem jó ötlet, nem hivalkodó, mégis nagyon otthonos. A faltetoválás a szoba éke is lehet, a szomszéd gyerekek nemrég kaptak az ágyuk fölé 1-1 nagyon aranyos faltetkót. ;)

A tökéletes lányszoba is lehetne ez a csodaszép enteriőr :) a kék és rózsaszín együttese nem elcsépelt, a barna fehér zebraminta pedig nagyon vagány, a barna egyszerűen imádja a kéket és a rózsaszínt. :) Én meg őket így együtt.
Az ágy alá tervezett pakolósdi nagyon hasznos, mindenképpen érdemes kihasználni azt a helyet is. Egy földig érő függöny pedig sokkal hangulatosabb mint a redőny. ;)
A színek itt eléggé visszafogottak, de ez ne tévesszen meg senkit. Nagyon hangulatos tud lenni ha a fő lakberendezési tárgyak, eszközök natúr színben pompáznak, a kiegészítők viszont színesek. Itt a színek is elég komolyak, fiú szobába jobban is illenek talán :) az összhatás mégis otthonos és kedves. A sárga részletek nagyon vibrálóak, én még egy sárga állólámpával is feldobnám ezt az enteriőrt. :)
A gyerekszoba fő alkotóeleme pedig itt is a kis kuckó, ahová jó bebújni ha egy kis magányra vágyunk.
Sötétnek, komornak tűnhet ez a színválasztás, de szerintem elképesztően hangulatos, a lime zöld függőlámpa pedig igazi kuriózuma a szobának. :) Világosíthatjuk az összhatást nagyméretű fehér szőnyeggel, és beszerelhetünk szuper hangulatvilágítást is.
Nagyon finom visszafogott szín ez a szürkés barnás bézs, teljesen uniszex. Ha egy hintaszékben itt ülve ringatnám a kisbabámat, végtelen nyugalmat éreznék. :) A függő szék a nagyobbaknak nyújt relaxációs helyet, a kerek horgolt szőnyeg pedig biztosan ajándék a nagymamától..
A gyerekszoba ágya nem kell hogy uncsi legyen. Fantázia, kézügyesség, kicsit több pénz, és faanyag segítségével lehet ilyen szuper ágyat barkácsolni. A szürkés barnás szín nekem nagy kedvencem,épülő házunk részleteiben biztos meg fog jelenni. ;) Egy ilyen ággyal azt hiszem a szobafogság sem idézhet elő túl nagy kínokat. :)
A fehér és a fekete egy gyerekszobában is tud játékos és csintalan lenni, mint ahogy itt látjátok is. :) A csíkos minta a mániám, a szőnyeg így ahogy van, több mint tökéletes. E két színt jó kiegészíteni másokkal, ilyen kis mértékben nagyon vagány és még elég tud lenni az összhatás. Piros, kék, sárga plusszban? Telitalálat.
Barna, kék, fehér, ettől többet nem is kell írni. :) Csodás e három szín együtt, akár kislánynak, akár kisfiúnak szánjuk. Az ennyire mintás falat én maximum két felületre tenném, mondjuk oda ahol az ágy van, mint itt. :)
A krétával festhető falfestékkel már évekkel ezelőtt megismerkedtem. Csodás találmány, ha építkezünk, rám bizton számíthat majd a festékkereskedő. Konyhába is nagyon hasznos, bár oda inkább kisebb felületre, gyerekszobába viszont mehet telibe az egyik nagy falra, hogy kiéljék minden rajzolási mániájukat a legkisebbek is. Mivel fekete festékről van szó, oda ajánlom ahol világos maga a szoba, van nagy ablaka, vagy a többi fal fehér, bézs. Nagyon ütős tud lenni.
Kerek formák a négyszögletesekben? Ó igen. :) És ha ez még valamiylen funkciót is betölt, mint itt, na akkor csúcsszuper az ötlet. Egy ilyen extravagáns olvasósarok pedig - talán - arra ösztönzi gyermekünket, hogy minden kötelező olvasmányt magáénak tudhasson. ;)
Fiúknak kötelező a kék :) persze csak óvatosan, és csakis a menő árnyalatokkal próbálkozzunk, és mindenképpen párosítsuk ezzel a tökéletes barnával, mert ez annyira szép így együtt, hogy képtelenség rá nemet mondani. :) A kis narancs és a kis almazöld nagyon feldobja a szobát, a kék-fehér minták pedig vidámak.
Az ágytámla ötletek mindig nagyon érdekeltek, mert a gyerekszoba egyik ékköve az ágy, azaz az ágyvég. Csak a fantázi szabhat határt, ez a fa megoldás nagyon elegáns, mégis fiús és vagány. Én bírnám. :)
A bézs szín teljesen uniszex, olyan szülőknek való akik ódzkodnak a kihívó színektől, vagy akik falnak mennek a nemeket színhez kötő szokásoktól. Nagyon visszafogott, de elegáns is emellett, a plafonra szerelt csillag utánzatok pedig este nyugalmat árasztanak és talán az elalvás is könnyebben megy velük. ;) 

Amikor kicsi a gyerekszoba, akkor egy galériával lehet hasznosítani a területet. Ehhez természetesen jó ha van egy nagyobb belmagasság. Amennyiben a galériát kuckóvá alakítjuk, biztosak lehetünk benne, hogy gyermekünk nagy örömmel tartózkodik majd benne. :) A galériára appplikált házikó belvárosi lakásban élőknek is olyan érzést kelthet mintha egy hatalmas tölgyfán laknának. ;)

Nekem gyerekkoromban volt baldahinom. Sőőőőt, már tini voltam de még nem voltam hajlandó megválni tőle. Nyáron jó a szúnyogok ellen, úgy általánosságban pedig a hangulatért felelős lakberendezési eszköz.
A párnák közé befúrni magunkat nem csak gyerekeknek jó mulatság, én magam is imádom az érzést. A párnák akkor jók, ha mind más, de a színek legyenek harmóniában. Ha pasztellszíneket választunk, biztosak lehetünk a lányos stílus tutiságában, egy kis egyszarvú, nyuszi és maci pedig csodás hangulatot varázsolnak egy délutáni sziesztához. Az állatszőrme szigorúan mű, az IKEA-ban találni szuper utánzatokat, puha, vastag, kényelmes....hmmmm......  :)


Remélem találtatok olyat ami tetszik, és gondoltok majd erre a cikkre ha felújításra adjátok a fejetek. ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése