Én még életemben nem hallottam róla tegnapig. :) De olvastam egy cikket, ahol egy nagyon kevés jövedelemből élő egyedülálló ikres anyuka készített ilyet sokszor, hisz kevés és olcsó hozzávalókból állt.
Gondoltam én is kipróbálom, szeretem az egyszerű étkeket. A bonyolítás nem az én asztalom. Itt sem.
Hozzávalók:
- 40 deka kukoricaliszt
- 2 pohár kefír
- 1 pohár tejföl
- csipet só
- 5 evőkanál barna nádcukor
- 1 deci forrásban lévő tej
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 0,5 deci olaj vagy vaj
- lekvár
- tejföl a tálaláshoz
Lapozz tovább az ELKÉSZÍTÉSHEZ. ;-)))
Elkészítés:
- legelső lépésként forrázd le a tejjel a lisztet, majd hagyd lefedve állni kicsit hogy puhuljon
- mikor magába szívta a tejet (kb 5 perc....) keverd össze a tejföllel, kefírrel, cukorral, csipet sóval, szódabikarbónával
- tedd kivajazott jénai tálba, a tetejére csepegtess lekvárt, majd locsold meg kevéske olajjal.....vagy vajjal, az még jobb
- 180 fokon süsd, kb 10-15 perci, nézni kell 7 perc után :) :)
|
Nem muszáj bionak lennie, sőőőt, végülis teljesen mindegy.....de mi ilyet szoktunk venni. Ez ALDI-s tojás. |
|
A legjobb dolog ami a tejjel történhet ha tejföl akar lenni, hogy a Cserpes Sajtműhelybe kerül. Nagyon trendi ez a márka mostanság....sokat hallottam és sokat olvastam róla, ezért mikor a hétvégén a Lehel piacon róttuk a köröket, úgy gondoltam beújítok egyet a zsírosabb fajtából (mert ez a finomabb). Őszinte leszek, ilyen mennyei kereskedelmi forgalomban tengődő tejfölt, még életemben nem ettem. Csak Svájcban. De azt hagyjuk. :)
Egy szó mint száz, ki kell próbálni, az ára nem vészes, 240.- 250g 20%-os tejföl belőle. |
|
A tejföl tényleg kell hozzá, mert anélkül kicsit száraz. |
|
A tejfölhöz hasonlóan rajongásig kedvenc márkám lett már egy ideje a ST.Dalfour lekvár. Mint látszik a fotón is, hozzáadott cukrot nem tartalmaz, ami hát kész felüdülés. A sárgabarackos is nagyon finom tőlük, sőt, igazából mindegyik az. ;-) Kapható minden hiperben.
Ha véletlenül nem fogyna el egyszerre a kisütött adag, ne mikróban melegítsük,a mikrók kora lejárt. :) Adjuk meg az ételeknek azt a tiszteletet, hogy nem tesszük tönkre a jó dolgokat bennük a mikrohullámokkal.
Semmi, ez sem fog leégni, ha teflon, vagy kerámia serpenyőben melegítjük meg.
A prósza alá öntsünk egy kis tejet és fedjük is le. Így nagyon hamar nagyon jól megmelegszik. A tejfölt ne felejtsétek el mellé tenni. ;-)
Jóétvágyat!
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése