2012. december 5., szerda

A tökéletes spenót püré :-)

Ezt nem én mondom erre a receptre, de elkészítve igazat kell hogy adjak. Talán túl óvatosan bántam a  fokhagymával és a sóval, mert azt éreztem elbír többet is, de ha követitek a receptben írtat, akkor minden oké lesz. ;-)



Hozzávalók:


  • 450g-os fagyasztott spenót, vagy 600g leveles spenót (ha ez utóbbival készítjük akkor fonnyasztás után turmixolni kell!)
  • 2,5 deci tej
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
  • csipet só
  • 3 evőkanál olaj


Ahogy készül:


  1. a kinyomott hagymát pirítsuk meg kis olajon, sózzuk és dobjuk rá a kiolvadt spenótot vagy a leveleket (ez utóbbit ha kész, turmixoljuk!!)
  2. az olajból és a lisztből készítsünk rántást, és öntsük rá a spenótra
  3. a tejjel megfelelő állagúra hígítsuk, előfordul hogy több vagy kevesebb kell mint az előírt mennyiség


Kééész! :)




Lapozz tovább a fázisfotókért ;-)










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése